HellureiHelsingin satamien keskittämisestä Vuosaareen on nyt yli vuosi kulunut...

HellureiHelsingin satamien keskittämisestä Vuosaareen on nyt yli vuosi kulunut...

Hellurei
Helsingin satamien keskittämisestä Vuosaareen on nyt yli vuosi kulunut (vai onko siitä peräti jo pidempäänkin...).
Tuon "muuton" yhteydessä kaikkiin muihin rahtisatamiin autoilijoita ohjaavien opastekylttien päälle ilmestyi punaiset ruksit. Tämä on sinänsä ihan hyvä ajatus, että ulkopaikkakuntalaiset (ja ennen kaikkea ulkomaalaiset) rekkakuskit löytävät oikeaan paikkaan vanhojen tuttujen paikkojen sijaan.
Saisittekohan selville onko kaupungin mielestä asia näin hyvä ja hallinnassa, vai onko nämä ruksitetut opastekyltit jonkinlainen välivaihe uusia merkkejä odotellessa. Tokihan esimerkiksi Sompasaari on edelleen olemassa, ja silläe on hyvä olla opastekylttinsä siinä missä muillakin kaupunginosilla, mutta mielestäni sinne tolppien nokkaan pitäisi vaihtaa uudet kyltit, joista vain puuttuu satamaa osoittava merkki. Kylttien vaihto ei olisi iso asia, ja ainakin minusta on noloa selittää ulkomaiselle tuttavalle että vuosikausia kytätään väliaikaisen oloisia kylttejä.

Eli kysymykseni on: ollaankohan kyseisille kylteille tekemässä jotain (ja milloinkahan moinen on suunniteltu tapahtuvaksi)?

Vastaus

Staralta tiedettiin kertoa, että ruksitut kyltit ovat tosiaan vain välivaihe. Kyltit lähtevät pois, ja uudet ohjaavat kyltit tulevat tarvittaessa tilalle, kunhan Liikennesuunittelu on ensin suunnittellut uudet reitit satamaliikenteelle. Suunnittelu- ja kylttien vaihtourakka on vähän isompi kuin mitä nopeasti ajateltuna vois luulla.

Joitain uusia tauluja on jo tullutkin, mutta varsinkin Sompaaren seutu on vielä purkamatta. Lumikinokset ovat antaneet oman haasteensa työlle.

Homma on siis hanskassa!

http://www.hel.fi/hki/Rakpa/fi/Etusivu

Kommentit (0)

Vastauksesi