HeiVoinko vaihtaa tavallisen mopon tai mopoauton bensamoottorin tilalle...

HeiVoinko vaihtaa tavallisen mopon tai mopoauton bensamoottorin tilalle...

Hei

Voinko vaihtaa tavallisen mopon tai mopoauton bensamoottorin tilalle samantehoisen, tai alle 4 kW sähkömoottorin ja ajaa sillä laillisesti teillä? Tämän laitteen nopeuden rajoittaisin 45 kilometriin tunnissa.

Miten saan korkeintaan 4 kW sähkömoottorilla varustetun polkupyörän, jonka suurin rakenteellinen nopeus on enintään 45 kilometriä tunnissa L1e ajoneuvoluokkaan?

kiitos

Juha

Vastaus

Hei,

lähteenä käytetyn opinnäytetyön mukaan mopoauton muuttaminen sähkökäyttöiseksi ajoneuvoksi laillisesti on täysin mahdollista.

Lue asiasta lisää opinnäytetyöstä:
https://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/12443/Pyykko_Mika...

Trafin sivuilla määritellään mopon ominaisuudet. Mopo on kaksipyöräinen (L1e) tai kolmipyöräinen (L2e) moottorikäyttöinen ajoneuvo, jonka suurin rakenteellinen nopeus on enintään 45 kilometriä tunnissa.

Kaksipyöräisen mopon moottorin sylinteritilavuus on enintään 50 cm3, kun kyseessä on polttomoottori, tai suurin nettoteho enintään 4 kW, kun kyseessä on sähkömoottori.

Trafin sivuilla olevien tietojen mukaan polkupyörääsi voi pitää mopona ja sellaisena se tulisi rekisteröidä. Rekisteröinti edellyttää ajoneuvon katsastamista.

Lisätietoja voit kysyä Trafista: http://www.ake.fi/AKE/

Lähteet:

http://www.ake.fi/AKE/Katsastus_ja_ajoneuvotekniikka/Ajoneuvoluokat/Mopo...

http://www.ake.fi/AKE/Rekisterointi/Rekisteri-ilmoitukset/Ensirekister%C...

Kommentit (0)

Vastauksesi