Hei,Suomessa puhutaan 'ensimmäisestä kerroksesta'. Britanniassa sama kerros...

Hei,Suomessa puhutaan 'ensimmäisestä kerroksesta'. Britanniassa sama kerros...

Hei,

Suomessa puhutaan 'ensimmäisestä kerroksesta'. Britanniassa sama kerros olisi 'ground floor'. Miten tähän kerrokseen viitataan muualla maailmassa?

Vastaus

Kerrosten nimeämisessä on olemassa kaksi erilaista mallia, eurooppalainen ja amerikkalainen.

Ns. eurooppalaisen mallin mukaan "ensimmäinen kerros" on yhden kerroksen maan tason yläpuolella, ei siis maan tasossa. Eurooppalainen kerrosten numerointikäytäntö on esimerkiksi Saksassa, useimmissa Brittiläisen kansainyhteisön maissa, monissa entisissä Britannian siirtomaissa ja useissa Latinalaisen Amerikan maissa. Näissä maissa maan tasossa olevalla kerroksella on oma erityinen nimensä (esim. saksaksi Erdgeschoss, unkariksi földszint, puolaksi parter).

Amerikkalaisen mallin mukaan maan tasossa oleva kerros on ensimmäinen kerros ja sen yläpuolella oleva kerros on toinen kerros jne.. Näin nimetään kerrokset Yhdysvaltojen ja Kanadan englanninkielisten alueitten lisäksi mm. Venäjällä ja Skandinavian maissa Tanskaa lukuun ottamatta, sekä joissakin Latinalaisen Amerikan maissa. Myös useimmissa Aasian maissa, mm. Kiinassa ja Japanissa on käytössä tämä ns. amerikkalainen käytäntö kerrosten nimeämisessä.

Lisää aiheesta alla olevassa linkissä.

Lähde:
http://en.wikipedia.org/wiki/Storey

Kommentit (0)

Vastauksesi