Heipparallaa taas tietoviisaat vastaajat...!!!

Heipparallaa taas tietoviisaat vastaajat...!!!

Heipparallaa taas tietoviisaat vastaajat...!!! Taktinen ensihoito on osa ensihoitotoimintaa, mutta kyselisinkin, että miten on mahdollista päästä taktiseksi ensihoitajaksi eli TEMS -ryhmään. Ilmeisestikin näitä ryhmiä on ympäri Suomea, mutta olisi kiva tietää, minkälaisia kelpoisuusvaatimuksia yms. on tähän ryhmään olemassa...

Vastaus

Taktisella ensihoidolla tarkoitetaan poliisin johtamaa vaativien erityistilanteiden ensihoitoa. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi piiritys-, panttivanki-, pommiuhka- tai vastaavat tilanteet. Toimintamallin ovat kehittäneet yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriö ja poliisihallinto. Taktinen ensihoitoryhmä pyrkii turvaamaan sekä poliisioperaatioon osallistuvan henkilöstön että sen kohteena olevien ja mahdollisten sivullisten viivytyksettömän ensihoidon.
Taktisten ensihoitoryhmien tarkan sijoittumisen ja määrän poliisi pitää omana tietonaan turvallisuussyistä. Ryhmien jäsenet tulevat pelastuslaitoksilta ja sairaaloista. Ilmeisesti ryhmiin kutsutaan niihin soveliaksi katsottuja henkilöitä, jotka saavat sitten erikoiskoulutuksen tehtäviinsä.

http://www.pelastustieto.fi/2004/pt804-3.html

http://www.intermin.fi/intermin/images.nsf/files/1D3BD363FE12B02EC2256D1...$file/taktinenensihoito.pdf

http://www.paloforum.net/index.php?showtopic=1665

Kommentit (0)

Vastauksesi