Heippa.kysymykseni koskee lisäravinteita joita ovat erilaiset...

Heippa.kysymykseni koskee lisäravinteita joita ovat erilaiset...

Heippa.

kysymykseni koskee lisäravinteita joita ovat erilaiset proteiinilisäravinteet joita käytetään kehonrakenuksessa ja urheilussa ylipäätään.
yleensä lisäravinteet ovat jauheen muodossa. haluaisin tietää että mikä on proteiinilisäravinteissa proteiinin alkuperä, eli mistä se on valmistettu.

Sitten toinen, outo kysymys.
Gaston Bachelard kirjoittaa kirjassaan tilan poetiikka, vasenkätisestä simpukasta, ja luonno mahdollisesta kiertymisestä oikealle. Onko tässä kyse usein luonnossa löytyvästä kultaisesta leikkausesta vai kenties jostain muusta?

Vastaus

Erään lisäravinnemyyjän mukaan valmistusaineina on käytetty ainakin maitoproteiinia tai sen ainesosia eli maitoheraa ja kaseiinia sekä näiden lisäksi soijaproteiinia.

Lähde:
http://www.ufs.fi/index.php?area=harjoittelu_ja_ravinto&action=show&sub=...

Bachelard puhuu tosiaan hieman runollisesti elämän alkamisesta kiertyvällä liikkeellä ja vasenkätisestä simpukasta, joka poikkeaa lajinsa kiertymissuunnasta. Bachelard viitannee elävän luonnon yleiseen epäsymmetrisyyteen: kotilot kiertyvät tiettyyn suuntaan, ihmisen sisäelimet eivät ole täysin symmetrisesti sijoittuneet kehon sisälle jne. Tiede-lehdessä 3/2007 on itse asiassa julkaistu artikkeli tästä elämän epäsymmetrisyydestä, joka ilmeisesti loppujen lopuksi pohjautuu siihen, että orgaanisen elämän peruspalikka eli DNA-molekyyli kiertyy oikealle. Mysteeri lienee edelleen, miksi DNA sitten kiertyy nimenomaan oikealle.

Tiede-lehden artikkeli verkossa:
http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.php?id=769

Kommentit (0)

Vastauksesi