Heippa taas,mietittiin tossa töissä kaverin kanssa että jos tekee...

Heippa taas,mietittiin tossa töissä kaverin kanssa että jos tekee...

Heippa taas,
mietittiin tossa töissä kaverin kanssa että jos tekee sukupuolenvaihdosleikkausken, siis nainen mieheksi, niin toimiiko ne vehkeet sen jälkeen, eli rupeeko seisomaan jos kiihottuu?

Vastaus

Seta ry:n Transtukipisteestä tuli todella tyhjentävä vastaus kysymykseesi:

"Sukupuolenkorjausleikkaus merkitsee useita leikkauksia naisesta mieheksi transsukupuolisilla. Yksi leikkaus ei riitä. On eri tekniikoita, joissa on erilaisia hyviä ja huonoja puolia. Potilas itse, yhdessä kirurgin kanssa, valitsee tekniikan, jota sovelletaan. Lopputulos on aina vähän yksilöllinen.

Poistetaan kohtu ja munasarjat ensimmäisessä leikkauksessa. Ja poistetaan toisessa leikkauksessa myös emätin ja rakennetaan kivekset.

Kaikissa tekniikoissa leikataan kivesimplantit. Häpyhuulten ihoa yleensä käytetään apuna ja ihon sisään asennetaan silikonipussit. Eli kivekset näyttävät täysin aidoilta ja ovat oikeassa kohdassa, mutta niissä ei tietenkään kehity sukusoluja eikä spermaa voi erittyä. Niissä on myös iholla tuntoa ja voi tuntua miellyttävältä ja eroottiselta niiden koskettaminen kuten muistakin miehistä usein tuntuu.

Yleinen tekniikka on, että siirretään ihoa, kudosta ja verisuonia nivuksesta (tai käsivarresta, mutta siitä jää suuri arpi näkyvään paikkaan). Penikseen pitäisi tulla tuntoa näin. Kaikkein tuntoherkin kohta ei ole peniksen pää vaan peniksen varren seutu.

Jos kaikki onnistuu täydellisesti niin silloin miehellä korjausleikkausten jälkeen voidaan tehdä uusi leikkaus, jos peniksessä on riittävä tunto ja aiemmat leikkaukset ovat onnistuneet riittävän hyvin. Jatkoleikkauksessa voidaan asentaa erektiopumppu ihon alle. Silloin olisi penis, joka pysyy myös erektiossa eli voi olla yhdynnässä kumppanin kanssa.

Jos tätä ei voida tehdä - tai se tuntuu liian suurelta riskiltä - on mahdollista käyttää seksiapuvälineitä. Suomessa on voinut saada omien mittojen mukaan rakennetun penistuen, jota voi käyttää erektion tukena. En muista paikkaa, oliko se Invalidisäätiö, joka niitä tekee trans miehille tarvittaessa. Siellä oli kuulemma ystävällistä palvelua. Erektiotuki sopii sekä hetero- että homorakasteluun.

Jos leikkauksessa tehdään virtsaputken pidennys ja se onnistuu, on mahdollista virtsata kuten miehet yleensä. Virtsaputken pidennyksissä on usein ongelmia, kuten että liitoskohta vuotaa hiukan. Ja sitä joudutaan korjailemaan uusintaleikkauksissa. Näiden pulmien takia kaikki eivät valitse pidennystekniikkaa. Töölössä osaavat kertoa potilaalle kuinka usein heillä onnistuu tämä tekniikka. Jos ei ota pidennystä, virtsaputken aukko jää peniksen taakse.

Klitoris jätetään paikoilleen, mutta näkymättömiin. Yleensä leikkauksen jälkeen on edelleen mahdollista saada orgasmeja. Kuitenkin voi olla että paranemiseen menee aikaa ja on opeteltava, miten saada nautintoa uudessa olomuodossa. Voi mennä saunaan ja uimaan ja armeijaan ym. ja on ihan miehen oloinen, ei erotu muista.

Toinen tekniikka on sellainen, jossa penis jää pienemmäksi. Mutta leikkauksen riskejä on pidetty vähäisempinä. Voidaan silloin muotoilla klitoriksesta penis. klitoris kasvaa hiukan hormonihoidon aikana. Parhaimmillaan se voisi kasvaa jopa 4-5 senttiä (joskin yleensä se kasvaa vähemmän) ja voidaan irrottaa klitoriksen vartta enemmän irti kehosta. Näin voidaan muotoilla pieni penis. Hyvä puoli on se, että leikkaustekniikan riskit ovat vähäisemmät eli tekniikka ei ole niin vaativa.

Hyvä puoli on myös se, että penis on se kaikkein tuntoherkin alue kuten muillakin miehillä ja juuri penistä hyväilemällä saadaan mielihyvää ja orgasmi. Peniksen koko kyllä yleensä jää vaatimattomaksi. Puhutaan mikropeniksestä. Tämä taas on monen mielestä haitta, että penis on tavallista pienempi. Yhdyntä ei myöskään ehkä onnistu peniksen koon takia.

Tarkempia tietoja on mahdollista saada vertaisfoorumeista. Esim. TransFoorumiin liittymällä tai potilasjärjestö Trasekin piiristä voi kysellä suljettuja miesten keskustelualueita, joissa he ovat puhuneet hyvin avoimesti mm. leikkauksista.

Transtukipisteellä on tukiryhmä sukupuolenkorjausta läpi käyville miehille ja muita tukipalveluja saatavilla, jos henkilö kaipaa henkilökohtaista keskustelua omasta tilanteestaan. Transtukipisteeltä on myös saatavilla pareille ja perheille tukea."

http://www.transtukipiste.fi/
http://www.seta.fi/fi/setafi45.htm
http://www.srsmiami.com/

Kommentit (0)

Vastauksesi