Heippa! Onko auringonkukan siementen kuorien syömisestä jotain haittaa?

Heippa! Onko auringonkukan siementen kuorien syömisestä jotain haittaa?

Heippa! Onko auringonkukan siementen kuorien syömisestä jotain haittaa? Paahdetut ja suolatut siemenet murskaantuvat hampaissa helposti kuorineenkin, mutta saako siitä vatsanpuruja? Eikös kuoria anneta karjallekin lisäravinteeksi?

Vastaus

Auringonkukansiemenien kuoret ovat pääasiassa kuitua, joten mahdolliset haitat ovat samoja kuin mitä varsinkin kuivan kuidun syömisestä voi koitua. Jos kuoria ei pureskele kunnolla, palat jäävät teräviksi ja saattavat takertua ruokatorveen tai ruoansulatuskanavaan. Nämä tiedot löytyivät amerikkalaisen National Sunflower Associationin verkkosivuilta.

Tämän lähteen mukaan ei pureskelemattomuudesta johtuvia vaivoja ole raportoitu. Hakukone palautti kuitenkin blogimerkinnän, jossa kirjoittaja kertoo ensin nolosti sujuneesta venäjäntunnistaan ja sitten kuorimattomien auringonkukansiemenien aiheuttamasta tuskallisesta vessassa käynnistä - oli vähällä, ettei terävien kuorien liikkuminen suolessa itkettänyt.

The National Sunflower Associationin verkkosivujen usein kysytyt kysymykset: http://www.sunflowernsa.com/all-about/default.asp?contentID=67#30
Blogimerkintä: http://blogit.helsinki.fi/kuutio/post51.htm

Kommentit (0)

Vastauksesi