Heippa, minulle tuli eteen sellainen sana, kuin mansikanpanta, mitä se tarkoittaa ?

Heippa, minulle tuli eteen sellainen sana, kuin mansikanpanta, mitä se tarkoittaa ?

Mansikanpanta tuli esiin sellaisessa asiassa, kuin että mitä 2. asteen diabeetikon hedelmien ja marjojen syönnissä, eräässä ohjeessa sanotaan, että diabeetikko voi syödä puoli mansikanpantaa mansikoita päivittäin, haluaisin tietää paljonko se mansikanpanta on?

2 vastausta

Vastaaja löysi myös erään verkkosivun, jossa annetaan ohjeita diabeetikon hedelmien ja marjojen käyttöön. Tämä Online medicine info -sivusto on mitä ilmeisemmin käännetty koneellisesti englannin kielestä ja sisältää siksi kirjoitusvirheitä ja kömpelöitä lauserakenteita.

"Suositeltu annosmäärä: Kolme neljäsosaa mansikanpannasta päivittäin pidetään hyvänä diabeetikoille." Tuo "mansikanpanta" lienee siis käännöskukkanen ja alkuperäisessä tekstissä on ollut kyse jostakin muusta määrällisestä yksiköstä.

Kommentit (0)
16.09.201915:00
82676
13

Netin mukaan diabeetikko voi syödä 1.25-2 cups (USA mittayksikkö) mansikoita päivässä eli 2.3-4.7dl. Tuosta ylärajasta voidaan päätellä, että "mansikanpanta" on noin litra. Ei sillä että uskoisin moista yksikköä olevan olemassa.

Jos tuosta kirjaston vastauksen linkistä poistaa fi. niin pääsee (alkuperäiselle?) saksankieliselle sivulle, jossa lukee 3/4 Tasse eli kuppia. Saksalainen Tasse on 200ml eli 2dl. Siitä saadaan sallituksi määräksi siis 1.5dl.

Kommentit (1)
Kiitos Köpi oikean mansikkamäärän selvittämisestä! t. kirjaston vastaaja
16.9.2019 15:26 Helsingin kaupunginkirjasto 0

Vastauksesi