Heippa! Minulla olisi kaksi asiaa joita olen pohtinut.

Heippa! Minulla olisi kaksi asiaa joita olen pohtinut.

Heippa! Minulla olisi kaksi asiaa joita olen pohtinut. Voiko laatan/klinkkerin asentaa lautalattian päälle? Onko klinkkeri kylmä jos ei alla ole lämmitystä? Lattian alla on talon toinen kerros jossa on puolilämmintä varastotilaa.
Toinen kysymys koskee teetä. Onko asiassa perää, että tee ei ole kovavatsaisen juoma? Jos näin on niin ovatko kaikki teelaadut samanlaisia vai olisiko joku laatu"hellempi" vaihtoehto? Entä onko eroa vatsan kannalta että onko tee haudutettu vai ei? Vastauksista kiitollinen asentaja/teenjuoja

Vastaus

Helsinki : Gummerus, 2006

Em. kirja on niin suosittu, että siitä on useita varauksia, joten en voi juuri nyt varmistaa, mitä kirjassa sanottiin teen vaikutuksista suolistoon.

Internet-sivulla 'Vihreän teen talo: Tietoa ja tutkimuksia teestä' kerrotaan vihreän teen olevan eräs terveellisimmistä juomista. http://vihreatee.blogspot.com/.
Teekauppa.fi-sivuston mukaan terveysvaikutuksiltaan tehokkaimpina teelaatuina pidetään hapettamattomia teelaatuja eli vihreää, keltaista ja valkoista teetä.
http://www.teekauppa.fi/Teen-terveysvaikutukset

Vihreä tee mainitaan myös ruoka-aineiden top 10 listalla ns. "plussatuotteena" (s. 193) teoksessa Saarnia, Pirjo
Ruoan terveysvaikutukset, 2. p. 2009. - 3. p. 2010. Samaisessa teoksessa on käsitelty teelaatujen terveysvaikutuksia. Teen haudutuksesta mainitaan, että teetä kannattaa hauduttaa täydet 10 minuuttia, jotta siitä olisi saatavissa maksimaalinen terveysteho.(s. 178-179).

Toisaalta taas vihreän teen terveysvaikutuksista on myös ristiriitaisiakin tuloksia. Ks. internet-artikkeli 'Vihreää teetä - juomana vai kapselina? (Enkovaara Anna-Liisa): http://www.fimnet.fi/cl/laakarilehti/pdf/2003/SLL222003-2446.pdf

Vihreä tee näyttäisi siis olevan vatsaystävällisempi kuin musta tee. Tosin sillä saattaa olla (keskustelupalstojen mukaan) joillekin jopa päinvastainen, laksatiivinen vaikutus kuin vatsaa kovettavalla mustalla teellä. http://keskustelu.plaza.fi/ellit/kristallipallo/vaihtoehtoiset-hoitomuod.... Teen vaikutus suoliston toimintaan lienee aika yksilöllistä. Kannattaa myös kokeilla erilaisia yrttiteelaatuja.

Teen terveysvaikutuksista lisää mm. Tohtori Tolosen sivuilla: http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=149

Erilaisista teelaaduista mm. internetsivulla: http://www.teenystavat.fi/index.php?page=teelaadut
http://www.gurmans.fi/index.php?option=com_catalog&Itemid=7&cid=40&pid=1...
http://www.forsmantee.fi/teemaailma/teelaadut.php
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tee

Kommentit (0)

Vastauksesi