Heippa! Minulla on iso (siro?)liuska-aralia, jossa on pari varresta kasvavaa...

Heippa! Minulla on iso (siro?)liuska-aralia, jossa on pari varresta kasvavaa...

Heippa! Minulla on iso (siro?)liuska-aralia, jossa on pari varresta kasvavaa oksaa. Saisiko näistä oksista juurruttamalla uuden kasvin? Suoraan multaan vai vedessä ensin? En viitsisi turhaan leikata pois, jos eivät juurrukaan. Entä voiko koko kasvin lyhentää leikkaamalla varren poikki jostain kohdasta? Jatkaako jäljelle jäänyt kasvi sen jälkeen kasvuaan? Kasvi kun on aika korkea.

Kysyin jo aiemmin tätä ja ohjasitte kysymään viherkasveihin erikoistuneesta vastauspalvelusta, mutta siitä ei ollut apua. Edelleen tarvitsen vastausta kysymykseeni.

Vastaus

Hei,

täällä vastaa liuska-aralian omistaja. Juurruttaminen pitäisi onnistua pistokkaista eli laita irrotettu oksa vesilasiin juuria kasvattamaan.

Itse olen leikannut omaa araliaani haaroittumisen edistämiseksi. Ilman leikkaamista liuska-aralialla tuntuu olevan taipumus kasvaa melkoiseksi honkkeliksi.

Leikkasin muistaakseni varren tylysti poikki keskeltä ja siitä kasvi alkoi haarautua. En tosin tiedä, onko tuo suositeltavin tapa. Kasvini on jo iäkäs ja nykyään paksuja oksia saa sahata, jotta se haaroittuisi edelleen.

Myös täällä neuvotaan lisäämään liuska-araliaa kasvista otetuista pistokkaista:
http://puutarha.net/index.asp?s=/keskustelu/keskustelu.asp?id=689

Voit vielä varmuuden vuoksi kysyä asiantuntevampaa vastausta kumpaankin kysymykseesi em. palstalta.

Kommentit (0)

Vastauksesi