Heippa. Kysyisin asuntolainasta.

Heippa. Kysyisin asuntolainasta.

Heippa. Kysyisin asuntolainasta. Jos ei ole säästössä tarvittavaa summaa rahaa eikä saa puuttuvalle osalle takaajaa (tai halua edes pyytää ketään takaamaan omia lainojaan), mitä keinoja on saada asuntolaina ja ostaa asunto?

3 vastausta

Ilman säästöjä ja takauksia asuntolainan saanti on hankalaa. Esimerkiksi Nordean sivuilla on kerrottu asuntolainan vakuuksista seuraavaa:

"Asuntolainaa hakiessa olennaisin asia on maksukyky. Lisäksi tarvitaan vakuutta. Tavallisesti lainan vakuudeksi annetaan ostettava asunto. Yleensä asunnon vakuusarvo on 75 % asunnon arvosta. Lainan loppuosalle tarvitaan muuta vakuutta.

Puuttuvalle osalle (enintään 20 %) voi ostaa esimerkiksi OmaTakauksen. Lisäksi tarvitaan omia säästöjä tai muuta vakuutta loppuosalle.

Valtion osatakauksen voi ostaa enintään 10 prosentille, joten valtion osatakauksen lisäksi tarvitaan muuta vakuutta tai omaa rahaa.

Muita lisävakuuksia ovat esimerkiksi kiinteistöt, huoneistot, arvopaperit ja muu helposti rahaksi muutettava omaisuus. Myös henkilötakaus on joissakin tapauksissa mahdollinen."

Eli: asunnon arvo kattaa vain osan lainasta, (noin 75%) lopulle tarvitaan muuta vakuutta.

Sampopankin sivuilla on vertailtu pankin omia lainoja. Lainamäärä voi olla enintään 100% asunnon arvosta. Pankit päättävät tilanteen ja asiakkaan mukaan lainamäärästä.

Kannattaa ottaa yhteyttä pankkeihin, vertailla ja neuvotella asiasta. Usein pankki ns. palkitsee pitkän asiakassuhteen hiukan normaalia alhaisemmalla lainankorolla, jos lainaa siis saa.

Verkkolähteet:
http://www.sampopankki.fi/fi-fi/Henkiloasiakkaat/lainat/Asuntolainat/Pag...

https://www.nordea.fi/Henkilöasiakkaat/Asuminen/Asumisen+neuvoja/Vakuudet/704074.html

Kommentit (0)
08.06.201821:16
20441
112

"Puuttuvalle osalle (enintään 20 %) voi ostaa esimerkiksi OmaTakauksen."

 

Aiai! Kielikorvaan koskee "OmaTakaus". Kuka on keksinyt tällaiset sanahirviöt, joissa on isoja kirjaimia keskellä yhdyssanaa?

Kommentit (2)
Saksasta, ei tosin ihan suoraan. Saksalaisethan käyttävät hyvin paljon isoja alkukirjai... Saksasta, ei tosin ihan suoraan. Saksalaisethan käyttävät hyvin paljon isoja alkukirjaimia keskellä lausetta, ja ohjelmoinnissa tämä tapa muuttui muodiksi niin, että sanoja yhdisteltiin (muuttujien, funktioiden, yms.) nimiksi ilman välilyöntiä. Ja kun tapa oli levinnyt ohjelmoinnissa laajalle, se alkoi siirtyä myöskin yhteyksiin joilla ei ole enää mitään tekemistä ohjelmoinnin kanssa. Näin paljon IT-ala vaikuttaa kieleen. Kysymys olisi kannattanut esittää ihan omana kysymyksenään, niin siitä ei tarvitsisi keskustella ihan eri otsikona alla.
9.6.2018 08:10 Telttu Ella 23430
”Saksalaiset käyttävät paljon isoja kirjaimia keskellä lausetta” No, saksan kieles... ”Saksalaiset käyttävät paljon isoja kirjaimia keskellä lausetta” No, saksan kielessä substantiivit kirjoitetaan isolla alkukirjaimella.
29.8.2018 22:55 Eetu Etukeno 9770
29.08.201817:56
91
85

Pankki vaatii lainalle aina 100% vakuudet. Asunto kuittaa yleensä siitä sen 75% (riippuu toki sijainnista ja asunnon kunnosta jne..).

Tuo Omatakaus on pankkien maksullinen lisäpalvelu. Me saatiin omatakauksella laina melkein ilman säästöjä. Noin 10000 Euron edestä omatakausta ja sen hinnaksi tuli reilu 200 Euroa. Täällä oli ainakin lisää esimerkkejä, miten tuo omatakaus toimii ja muutenkin paljon tietoa lainan takaamisesta: https://financer.com/fi/oma-talous/lainan-takaus/

Kommentit (0)

Vastauksesi