Heippa, ja kiitos vastauksista!Kyselisin eräästä vanhasta rakennuksesta, joka...

Heippa, ja kiitos vastauksista!Kyselisin eräästä vanhasta rakennuksesta, joka...

Heippa, ja kiitos vastauksista!
Kyselisin eräästä vanhasta rakennuksesta, joka sijaitsee osoitteessa Suvilahdenkatu 7. Kadun puolelta rakennus on uusi, mutta Pääskylänrinteen talojen sisäpihoilta päin näkee talon vanhan puolen. Kyseessä on punatiilinen rakennus, ja sen päädyssä on joskus lukenut jotain, mutta siitä ei oikein saa enää selvää, alkaa ehkä sanalla "Ajo", ja niinikään päädyssä on myös vanhat, puiset ovet, tosin maantasoa korkeammalla. Kysymys onkin, missä käytössä rakennus on ollut aikanaan, ja kuinka vanha se on?

Vastaus

Sörnäisten korttelista nro 284, johon Suvilahdenkatu 7 kuuluu, kerrotaan Helsingin vanhoja kortteleita käsittelevän kirjasarjan osassa 3 Viertotietä itään ja länteen (Sanoma 1988) s. 16-18. Suvilahdenkatu 7:stä kerrotan seuraavaa:

Suvilahdenkatu 7 on korttelin vanhin kivitalo, rakennus on vuodelta 1904. Omistaja kiin. oy Suvila, piirtänyt Klas Ahlbom 1904, nykyinen ulkoasu Kaj Nyströmin vuodelta 1960. Rakennuksessa toimi vuoteen 1950 asti Helsingin silkkikutomo, neljä vuotta aiemmin perustettu yritys, joka valmisti pääasiassa silkkinauhoja. Rakennus on pienteollisuustalo, jossa sijaitsee nykyisin mm. Studio Sebastian, Helsingin taiteilijaseuran työhuoneet.

Kirjassa on tietoa myös korttelin muista rakennksista.
http://www.helmet.fi/record=b1273328~S9*fin

Internetistä löytyvässä Helsingin taiteilijayhdistyksen historiikissa kerrotaan rakennuksen olleen entinen tyhjillään oleva voimala-rakennus, kun seura vuokrasi siitä tilat itselleen vuonna 1979.

http://artspotting.org/previous/mylly/hts/hts.html

Kommentit (0)

Vastauksesi