Heippa ja kiitos kaikista vastauksista.Jos musta mies ja musta nainen muuttaa...

Heippa ja kiitos kaikista vastauksista.Jos musta mies ja musta nainen muuttaa...

Heippa ja kiitos kaikista vastauksista.

Jos musta mies ja musta nainen muuttaa suomeen ja tekee lapsen. Tämä lapsi jatkaa sukua henkilön kanssa jonka vanhemmat ovat myös mustia ja muuttaneet suomeen samoihin aikoihin. Näiden lapset tekevät lapsia taas henkilöiden kanssa joiden suku on ollut yhtä kauan suomessa. Näiden lapset tekevät lapsia henkilöiden kanssa joiden suku on mustaa perua ja ollut yhtä kauan suomessa kuin ensimmäinen perhe jne jne jne... muuttuuko ensimmäisten perheiden lapsenlapsenlapsen...lapsista joskus valkoisia? Jos kyllä, niin kauan siihen mahdollisesti menee aikaa - 1000 vuotta? 10 000 vuotta?

Kiitos.

Vastaus

Kiitos kysymyksestä itsellesi ja anteeksi, että vastaaminen on kestänyt.

Jos yksilöllä on vain "mustia" perintötekijöitä perimässään, ei iho vaalene sinällänsä sukupolvien myötä. Tarvitaan mutaatio joidenkin esivanhempien geeneissä. Ihon väriin vaikuttavat useat eri geenit. Mutaatio geenissä kulkee piilossa eli se ei esiinny lapsen vanhempien ilmiasussa eli fenotyypissä. Sopivasti molemmilta perittynä se sitten voisi aikanaan tulla esiin, nopeimmillaan siis jo seuraavassa sukupolvessa. Tosin todennäköisyys siihen olisi todella pieni.

Jos negridit vanhemmat saavat vaaleaihoisen lapsen, on kyseessä todennäköisesti albinismi. Harvemmin on kyseessä todellinen geenimutaatio, kuten alimmassa linkissä.

Ihmisen ihon väristä netissä:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisen_ihonv%C3%A4ri
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_skin_color
http://anthro.palomar.edu/adapt/adapt_4.htm
http://humanorigins.si.edu/evidence/genetics/skin-color
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC212702/
http://www.pbs.org/wgbh/evolution/library/07/3/text_pop/l_073_04.html
http://fi.wikipedia.org/wiki/Albinismi
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/3060907/Black-parents-give-bir...

Kommentit (0)

Vastauksesi