HeiOlen menossa USA:han tapaamaan sukulaisia, joidenisovanhemmat ovat...

HeiOlen menossa USA:han tapaamaan sukulaisia, joidenisovanhemmat ovat...

Hei
Olen menossa USA:han tapaamaan sukulaisia, joiden
isovanhemmat ovat muuttaneet sinne 1900-luvun alussa.
Nämä sukulaiset eivät puhu suomea eivätkä ole koskaan
käyneet täällä. He ovat 20 - 70-vuotiaita.
Haluan viedä heille kirjoja, jotka avaisivat heille elämäämme,
historiaamme jne.
Ehdottaisitteko sopivia kirjoja.
Kiitos

Vastaus

Pahoittelut, että vastauksessa on kestänyt turhan pitkään. Jason Laveryn teos ”The History of Finland” (Greenwood Press, 2006) saattaisi olla hyvä kirja Suomen historiaan syventymiseen, sillä sen kirjoittaja on yhdysvaltalainen ja tarkastelee asiaa siitä näkökulmasta. Matti Klingen kirjoittamat teokset ”A Brief History of Finland” (Otava, 2000) ja ”Finland in Europe” (Otava, 2003) toimisivat varmasti myös Suomen historiaan perehdyttäjinä suomalaisemmasta näkökulmasta. Jos haluaa tarjota kaunokirjallisemman kuvauksen Suomen historiasta, siihen olisi omiaan ainakin Väinö Linnan ”Under the North Star” (Aspasia Books, 2001–2003), vaikka se aika pitkä ja laaja romaanisarja onkin.

Enemmän nykysuomea kuvaava kirja olisi ”Portraying Finland: Facts and Insights” (Otava, 2008), josta on olemassa myös vanhempi painos. Suomalaista yhteiskuntaa esittelevät kuvituksen kera myös Patrick Humphreysin ”Discover Finland” (Yrityskirjat, 2007) ja ”Finland in a Small Book” (Yrityskirjat, 2008). Yleisesti ottaen Suomea käsittelevistä matkaoppaista saattaisi saada jotakin irti, vaikkakin ne on yleensä kirjoitettu enemmänkin turistien tarpeita silmällä pitäen.

Saattaisi olla hyvä vaikka lainata kirjastosta joitakin noista kirjoista ja katsoa, olisivatko ne kenties sellaisia, joita haet sukulaisiasi varten. Mainittuja kirjoja näyttäisi olevan saatavilla ainakin nettikaupoista, joskin tavallisten kirjakauppojen valikoima voi olla suppeampi. Jos käytetytkin kirjat kelpaavat sukulaisille viemisiksi, antikvariaatista saattaisi hyvällä tuurilla löytää niitä edullisesti.

Kommentit (0)

Vastauksesi