Hei,olen kiinnostunut kuvittajan töistä.

Hei,olen kiinnostunut kuvittajan töistä.

Hei,
olen kiinnostunut kuvittajan töistä. Siis kirjojen ja lehtien kuvitusta, kirjankansia, kortteja, jne... Onko graafisen suunnittelun tutkinto paras tämäntyyppisiin töihin? Mainosnikkarointi, logojen suunnittelu tai webbi-design eivät kiinnosta. Onko suurempaa merkitystä sillä, opiskeleeko yliopistotasolla vai amk:ssa? Kaipaisin alan ihmisten, eli kuvittajien mielipiteitä mikäli sellaisia saisitte udeltua.
Kiitos taas kerran mahtavasta palvelusta :)

Vastaus

Internetistä löytyy sivuja, joilla kuvataan graafikon työtä ja koulutusta. Tässä kaksi hyvää lähdettä – opetus- ja kulttuuriministeriön ”Opintoluotsi” ja työ- ja elinkeinotoimiston ”Ammattinetti”:

Opintoluotsi:
http://www.opintoluotsi.fi/fi-FI/koulutusalat_ja_ammatit/opetusohjelma.a...

Ammattinetti:
http://www.ammattinetti.fi/web/guest/ammatit?p_p_id=akysearchammatti_INS...

Sivuilla ei ikävä kyllä ole tietoa siitä, mikä merkitys koulutuksella on kirjankuvittajan työmarkkinoilla. Mutta molemmilla sivustoilla tarjotaan mahdollisuutta kysyä lisää:

http://www.opintoluotsi.fi/fi-FI/hae_neuvoja/

http://www.mol.fi/mol/fi/05_tyovoimatoimisto/12_tyolinja/03_koulutuslinj...

Kysyin kuvittajaksi pääsemisestä myös oman talomme graafikolta. Hän sanoi, että graafikon työhön voi päästä monia reittejä.

Internetistä löytyy verkkosivuja, joissa kuvittajat kertovat työstään. Suurella osalla kuvittajista on graafisen suunnittelijan koulutus joko ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta.

Kuvittajat ry on kuvittajien ammatillinen järjestö, jonka sivuilta löytyy järjestön jäsenten portfolioita. Niihin tutustumalla voit saada kuvan siitä, minkälaisia opintoja kuvittajilla on takanaan. Järjestö julkaisee Kuvittaja-lehteä, josta löytyy alan ammattilaisten haastatteluja. Lehteä on saatavilla osasta kirjastoja.

http://uusi.kuvittajat.fi/
http://www.helmet.fi/record=b1793918~S2*fin

Muita lähteitä:

Graafisen suunnittelun ammattilaisten järjestö Grafia ry
http://www.grafia.fi/ammatti

www.graafinen.com
http://www.graafinen.com/kuvitus/kuvitus/

Kommentit (0)

Vastauksesi