Hei,Olen amk:ssa toista vuotta opiskelemassa ja valmistun jouluna 2010.

Hei,Olen amk:ssa toista vuotta opiskelemassa ja valmistun jouluna 2010.

Hei,

Olen amk:ssa toista vuotta opiskelemassa ja valmistun jouluna 2010. Jos pääsen tänä vuonna yliopistoon (kävin keväällä pääsykokeissa ja tuloksia odotellaan) voinko ottaa yliopistosta paikan vastaan ja ilmoittautua poissaolevaksi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi, jotta saisin amk-tutkinnon suoritetuksi? Olen lukenut netistä yhden korkeakoulupaikan sääntöä useilta sivuilta mutta en silti tiedä mitä se kohdallani tarkoittaa. Kiitos!

Vastaus

Hei,

Helsingin yliopiston hakijapalvelusta [1] kerrottiin, että käytännöt voivat vaihdella suurestikin yliopistosta ja tiedekunnasta riippuen. Periaatteessa yliopistolaki [2] kieltää yhden paikan säännöksellä vain kahden opiskelupaikan vastaanottamisen samana lukuvuotena. Yleinen linja lienee hakijapalvelun mukaan kuitenkin se, että opintojen aloittamisen lykkäämisen syyksi hyväksytään lähinnä siviili- tai varusmiespalvelus, äitiysloma tai vaikea sairaus. Lykkäystä haetaan tiedekunnalta.

Helsingin yliopiston hakijapalvelussa pidettiin epätodennäköisenä, että lykkäysanomus hyväksyttäisiin aikaisempien opintojen loppuunsaattamisen perusteella, varsinkin kun opintoja on vielä jäljellä noin paljon. "Vapaata" voisi saada helpommin amk-opintojen tekemiseen ilmoittautumalla yliopistoon läsnä olevaksi ensimmäiseksi lukukaudeksi ja tämän jälkeen poissaolevaksi. Tällöin kuitenkin saatetaan vaatia edistymistä myös yliopisto-opinnoissa ensimmäisen lukukauden aikana. Asia kannattaa varmistaa kyseisen yliopiston siitä tiedekunnasta, mihin on hakenut.

[1]http://www.helsinki.fi/opiskelijaksi/opiskelupaikan_vastaanottaminen.html
[2] http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19970645

Kommentit (0)

Vastauksesi