Hei,Miksi kännykkään puhuttaessa käy joskus niin, että oma puhe tulee "kaikuna"...

Hei,Miksi kännykkään puhuttaessa käy joskus niin, että oma puhe tulee "kaikuna"...

Hei,

Miksi kännykkään puhuttaessa käy joskus niin, että oma puhe tulee "kaikuna" takaisin omaan korvaan n. puolen sekunnin viiveellä? Puhelun aikana kumpikaan osapuoli ei kuitenkaan käytä handsfreetä tai puhelin ei ole ns. kaiuttimella. Vika on äärimmäisen ärsyttävä ja se ilmenee satunnaisesti eri puhujien ja puhelinmallien välillä. Yhdistävää tekijää ei ole löytynyt. Kyseessä on niin yleinen ongelma, että syy moiseen olisi mielenkiintoista tietää.

2 vastausta

Pahoittelen vastauksen viivästymistä!

Ilmiötä kutsutaan akustiseksi kaiuksi (acoustic echo), joka syntyy kytkinongelman ilmaantuessa puhelimen kaiuttimen ja mikrofonin välille. Akustinen kaiku voi ilmetä matkapuhelimissa, lankapuhelimissa tai hands-freetä käytettäessä. Kaiun syynä voi olla huonolaatuiset kuulokkeet tai puhelimenkäyttöympäristö. Kaiku syntyy, kun puhelimen mikrofoni nappaa kaiuttimesta tulevan äänen. Akustinen kaiku on vallitseva ilmiö nimenomaan matkapuhelinverkoissa.

Lähde:

http://www.octasic.com/en/tech/echo_cancel.php

Kommentit (0)
23.02.201416:44
111
106

Kaiku riippuu myös puhelimen käyttötavasta. Kaikumisen saa yleensä pois siten, että pyytää puhelun toista osapuolta hiljentämään äänenvoimakkuutta.

Kommentit (0)

Vastauksesi