Hei,Maalihan on ongelmajäte, samoin maalausvälineiden pesuvesi.

Hei,Maalihan on ongelmajäte, samoin maalausvälineiden pesuvesi.

Hei,

Maalihan on ongelmajäte, samoin maalausvälineiden pesuvesi. Kokemukseni mukaan maalitelan puhtaaksi saamiseen kuluu vettä litratolkulla (kun siis kyseessä vesiohenteinen maali). Yhden pikku asunnon remontin jälkeen, kun on käytetty useampaa eri väristä maalia, minulla on siis tynnyreittäin maalin likaamaa pesuvettä. Tämä pitäisi saada kuljetettua ongelmajätteiden keräyspisteeseen - miten? Tuskin vesisäiliöt edes mahtuisivat sinne. Veden haihduttaminen kotioloissa kestäisi iät ja ajat. Miten kannattaa toimia?

Tuleeko suurempi ympäristöhaitta siitä, että laskee maaliset pesuvedet (siis ei juoksevaa maalia, vain maalitelaan/pensseliin imeytynyt määrä vedellä laimennettuna) viemäriverkkoon, kuin siitä että heittää käytetyt maalausvälineet likaisina roskikseen ja ostaa seuraavaa kertaa varten uudet?

Kiitos, taas!!

Vastaus

Ensimmäiseksi: Mitä tahansa teetkin, ÄLÄ kaada maalisia vesiä viemäriin!

Pääkaupunkiseudulla YTV:llä on kolme jätteiden vastaanottopaikkaa: Kivikossa, Konalassa ja Ämmässuolla. Niihin voi palauttaa myös nesteitä. Tavaraa niihin mahtuu enemmän kuin arvaatkaan!

YTV:llä on noutopalvelu Nouto-Sortti, mutta se on valitettavasti vain isoille esineille. Eli siitä ei ole hyötyä sinun tapauksessasi.

Kuljetukseen suosittelen silmien anovaa räpyttelyä ystävien tai sukulaisten kohdalla, tai sitten lompakon kaivamista kiltisti esille kuljetusliikkeen kohdalla.

Ympäristön kannalta kumpikaan antamasi vaihtoehto ei ole hyvä. Eli suosittelen pientä taloudellista sijoitusta puhdistukseen ja kuljetukseen. Sitä paitsi: Ongelmajätteiksi luettavia aineita ei saa kaataa viemäriin.

Ja maailma pelastuu, kun teet ohjeitten mukaan!

YTV:n kotisivut:
http://www.ytv.fi/FIN/jatehuolto/vastaanotto/etusivu.htm

Kommentit (0)

Vastauksesi