Hei,Kolmen kissan omistajana joudun valitettavasti toisinaan todistamaan...

Hei,Kolmen kissan omistajana joudun valitettavasti toisinaan todistamaan...

Hei,

Kolmen kissan omistajana joudun valitettavasti toisinaan todistamaan kissojen saalistusviettiä ja sen tuloksia kuolleiden eläinten muodossa. Kissathan tunnetusti kisailevat saaliinsa pyörryksiin ja tainnoksiin ennen tappamista (mureutuneeko liha hyvinkin siinä maitohappojen ja adrenaliinien tuoksinassa uhrilta - en tiedä). Mutta jähmettyykö niillä oikein verikin suoniin, koskapa en kissan ole nähnyt tahrivan itseään vereen näitä saaliitaan syödessä? Verta nimittäin ei koskaan näy tässä ruokailutapahtumassa: liha ja sisäelimet ovat kyllä terveen punaisia, mutta verta ei valu mistään. Siksipä kissankaan naama ei vereenny. Mutta kun katsoo luonto-ohjelmia, joissa leijonat, ketut, sudet yms. saaliseläimet tappavat ja syövät saaliitaan, niin kylläpä on naamat veressä heillä.

Eli: mihin veri pakenee kissan uhreilta vai jähmettyykö se tosiaan konkreettisesti? Eihän kuolleen eläimen sydän tietenkään verta pumppaa, niin että se roiskuisi, mutta luulisi nyt veren valuvan omalla painollaan vielä lämpimän ruumiin katkenneista verisuonista? Ei tappamisen ja syömisen välillä nyt sentään niin pitkä aika ole - yleensä ihan vain joitakin minuutteja - että veri pikku hiljaa jämähtäisi (ellei sitten eläimen shokilla ole jotain tekemistä asian kanssa) omia aikojaan suoniin.

Vastaus

Kissan tahriintumisen aste voi riippua siitä, kuinka iso on saaliseläin. Mitä suurempi saalis, sitä enemmän verta. Tutulla kissalla on ollut useammankin kerran poskien lisäksi rintakin veressä ison myyrä- tai rotta-aterian jälkeen.

Kommentit (0)

Vastauksesi