Hei,kertoisitteko mistä ruoka-aineista saa parhaiten magnesiumia. (Esim.

Hei,kertoisitteko mistä ruoka-aineista saa parhaiten magnesiumia. (Esim.

Hei,
kertoisitteko mistä ruoka-aineista saa parhaiten magnesiumia. (Esim. mistä kasviksista/hedelmistä jne.)
Ja ennen kaikkea, missä kyseinen aine on parhaiten elimistöön imeytyvässä muodossa. Tietyt muut kivennäisaineethan estävät magnesiumin imeytymistä. Taka-ajatuksena on kovan urheilun aiheuttama lisätarve.
Mukavaa alkusyksyä Huoltsikalle!

Vastaus

Kansanterveyslaitoksen ravitsemisyksikön sivuilta löytyy hyvin tietoa ruoka-aineista. Tässä lista eniten magnesiumia sisältävistä elintarvikkeista:
http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2212&fuclass=all&specdiet=none&...

Saantisuositus on naisilla n 300 mg/vrk ja miehillä n. 400 mg/vrk.
http://www.avoin.helsinki.fi/materiaalit/ravitsemustiede/01_rss_kivennai...

"Magnesiumin imeytymistehokkuuteen vaikuttavat niin ravinnon magnesiumpitoisuus kuin yksilön magnesiumtila. Ruokavalion magnesiumista imeytyy 35-70 %. Magnesiumin saannin ollessa vähäistä (10-40 mg) imeytymistehokkuus on noin 70 %, kun taas suurten annosten (960-1000 mg) imeytyminen vähenee 10 %:iin."
http://www.avoin.helsinki.fi/materiaalit/ravitsemustiede/04_kivennais_ma...

"Parhaat magnesiumin lähteet: Täysjyvävilja, vehnänalkio, pähkinät ja siemenet, lehtijuurikas, soijapavut, tofu, kuivatut aprikoosit. Magnesiumin imeytyminen heikkenee kun samaan aikaan syödään paljon kalsiumia, proteiinia tai fosforia."
Polunin, Miriam: Oikea ravinto (Gummerus, 1998)

"Magnesiumin imeytymistä parantaa B ja C-vitamiini ja fosfori. Alkoholi, ylimääräinen rauta ja kalsium heikentävät imeytymistä."
Niemi, Merja: Aurinkoista ruokaa (Bazar, 2004)

Fosforin osalta siis ristiriitaista tietoa. Tarkkaa luetteloa ruoka-aineista, joista magnesium parhaiten imeytyy ei löytynyt. Tältä sivulta voit kuitenkin, ylläolevien lainauksissa olevien vihjeiden avulla, tarkistaa missä ruoka-aineissa on eniten ja vähiten eri ravintotekijöitä (B-vitamiini jne.): http://www.fineli.fi/topfoods.php?lang=fi

Kommentit (0)

Vastauksesi