Hei,Helsingin Meilahdessa on ulkoilutie (Allergiasairaalan ja Seurasaarentien...

Hei,Helsingin Meilahdessa on ulkoilutie (Allergiasairaalan ja Seurasaarentien...

Hei,

Helsingin Meilahdessa on ulkoilutie (Allergiasairaalan ja Seurasaarentien välissä), jonka nimi on ilmeisesti Mississippi Avenue, päätellen siitä, että reitin ollessa suljettu työmaan vuoksi, sen nimi mainitaan kyltissä. Luen parhaillaan Kjell Westön "Missä kuljimme kerran" -kirjaa, ja siinä mainitaan Cafe Mississippi, kävelymatkan päässä Seurasaaresta (s. 396). Kumpi nimi oli ensin (olettaen, että kirjan kahvila oli oikeasti olemassa 1920-luvulla), ja miksi moinen nimi paikassa, joka ei muistuta lainkaan Mississippiä?

Vastaus

Hei. Kyllä mainitsemasi kahvila on ollut toiminnassa ja sen mukaan on myös tuo raitti saanut nimensä.

Kahvila Missisippi sijaitsi Humallahden rannassa suurin piirtein siinä missä Meilahdentie erkaantuu Paciuksenkadusta. Entisen kahvilan vieressä on aidattuna pronssikautinen hautapaikka. Kalliolla oli vuosina 1919-1959 toiminnassa puinen uimalaitos hyppytorneineen. Kahvila Missisippi rakennettiin v. 1928 ja sen tarina päättyi tuhopolttoon lokakuussa 1975.

Mississippiraitti on saanut nimensä vasta jokunen vuosi taaksepäin. Tuota nimeä kyseessä olevalle kevyenliikenteen väylälle ehdotettiin vasta vuonna 2004. Tämä käy ilmi mm. lausunnosta Meilahden liikuntapuistoa koskevasta asemakaavan muutosehdotuksesta (nro 11441) sivulta 6.

Lähteet:
Kaija Hackzell & Kirsti Toppari: Töölöntullin molemmin puolin (Helsingin Sanomat, 1997)

http://www.hel2.fi/ksv/hela/Kaupunkisuunnittelulautakunta/Esityslistat/l...

Kommentit (0)

Vastauksesi