hei vaan te tietäväset. mikä myrkky toimii kärpäsen toukkiin?

hei vaan te tietäväset. mikä myrkky toimii kärpäsen toukkiin?

hei vaan te tietäväset. mikä myrkky toimii kärpäsen toukkiin? olen suihkuttanut raidia, mutta ne eivät ole moksiskaan. meillä pannaan vauvan vaipat varmasti luonnonsuojelijoiden mielestä tosi väärin muovipussiin, mutta siitä huolimatta roskis on täynnä kärpäsentoukkia.

Vastaus

Onkohan kärpäsentoukkia sisällä olevassa roskiksessa vai siinä roskiksessa, joka odottaa ulkona tyhjentäjää? Kummassakin tapauksessa riesasta pääsee eroon, kun estää kärpästen pääsyn roskiin munimaan.

Kärpänen onnistuu pääsemään houkuttelevan hajun ääreen varsin pienestä kolosta. Omakotiasujat levittävät sellaista niksiä, että roskiksen päälle pannaan ensin reilusti reunojen yli ulottuva kankaanpala ja sitten vasta kansi. (Ideasta voisi tietysti kehitellä jos millaisia roskiksen reunoihin kiinnitettäviä tiivisteitä.) Konsti kuulemma auttaa, jos roskis on muuten tiivis ja pidetään suljettuna.

Raid ja muut pyretriinipohjaiset aineet eivät tehoa kärpästen muniin tai koteloihin. Esimerkiksi kompostiin pesiytyneitä kärpäsiä neuvotaan siksi torjumaan ruiskuttamalla parin päivän välein ainakin viikon, jotta kanta häviäisi.

Kärpästen torjunnasta:
http://www.biolan.fi/suomi/default2.asp?active_page_id=263
http://www.pellervo.fi/maatila/3_01/keinot.htm (pitkä artikkeli kärpäsistä ja maatiloilla käytettävistä torjuntakeinoista - mahtaisiko löytyä jotain roskiksiin sovellettavaa?)

Kommentit (0)

Vastauksesi