Hei! Tein itse majoneesia, josta tuli kyllä herkullista, mutta ihan liian...

Hei! Tein itse majoneesia, josta tuli kyllä herkullista, mutta ihan liian...

Hei! Tein itse majoneesia, josta tuli kyllä herkullista, mutta ihan liian nestemäistä. Mitä tein väärin?

Vastaus

Ehkä majoneesisi on juoksettunut?

Juoksettuminen tarkoittaa sitä, ettei massaan lisättävä neste (eli kananmuna) sekoitu kunnolla rasvaan.

Majoneesin tekemisessä pätee sama sääntö kuin kakkutaikinoiden taikomisessa: tärkeää on se, että kaikki ainekset ovat tasalämpöisiä. Jos vaikkapa kananmunat vatkataan jääkaapin kylminä muuten huoneenlämpöisten ainesten sekaan, rasva jähmettyy, eikä taikina – tai muu sörsseli – enää sekoitu kuohkeaksi. Pikemminkin tuotos on kokkareinen ja/tai liian löysä.

Majoneesi voi juoksettua myös siitä, ettei sitä sekoiteta kunnolla.

Siskot neuvovat, miten majoneesi onnistuu varmasti:
http://siskotkokkaa.blogspot.com/2008/12/laventelimajoneesi-ja-miten-maj...

Muita ohjeita ja keskusteluja majoneesin tekemisestä:
http://www.apu.fi/ruoka/article150884-1.html
http://www.ullanunelma.fi/pulina/comments.php?DiscussionID=10&page=1
> Ullan taikinan vaahdottamista ja kananmunan juoksettumista koskeva kommentti on ihan keskustelun loppupuolella.
http://keitoksia.blogspot.com/2008/10/majoneesi-perusresepti-ja-pari.html
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=5141.0
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/74483/Majoneesi%20Marseljeesi
http://www.kolumbus.fi/tuomo.markelin/tnr/alkuruoat/Graavisilakat.htm
> Täältä löytyy ohje juoksettuneen majoneesin pelastamiseksi.

Kommentit (0)

Vastauksesi