Hei, tässä ajattelin kysyä tuosta parran väristä sen verran että itselläni on...

Hei, tässä ajattelin kysyä tuosta parran väristä sen verran että itselläni on...

Hei, tässä ajattelin kysyä tuosta parran väristä sen verran että itselläni on tällä hetkellä mustaksi värjätyt hiukset, mutta oma partani on vaalea, oikea hiusten värini on myös vaalea. Mahtaako asia olla niin että partani pysyy elämäni ajan vaaleana vai tuleeko siihen tummaa väristystä vielä??

Vastaus

Olennaista kysymyksen vastaamisen kannalta olisi tietää minkä ikäinen kysymyksen esittäjä on.
Ihmisten hiusten väri määräytyy hiuksissa olevan melaniinin määrän mukaan ja on mahdollista, että melaniinin määrä vaihtelee hiuksessa iän myötä. Mitä enemmän melaniinia hiuksissa on, sitä tummemmat ne ovat ja vastoin vähemmän melaniinia tarkoittaa vaaleampaa hiusta.

Kovin paljon hiusten väri ei kuitenkaan luonnollisesti muutu enää sen jälkeen kun parta on alkanut kasvamaan. Sanoisin että parta pysyy vaaleana koko elämän ajan, kunnes alkaa harmaantumaan. Parta saattaa harmaantua iän myötä siinä missä hiuksetkin. Miehillä harmaantuminen on hyvin yleistä. Harmaantuminen johtuu siitä, että hiusjuuri lakkaa tuottamasta melaniinia ja uusi hius kasvaa näin ilman pigmenttiä.

Parran voi toki myös värjätä, mutta se vaatii aika paljon tarkempaa otetta. Partaa värjätessä kun ei ole suotavaa värjätä kasvoja edes parran alta. Parran kasvaessa värjäyksen huomaa todella helposti ja uutta hiusta on värjättävä kuukausittain (riippuen parran kasvusta, jopa viikottain), jos haluaa pitää parran värin yhtenäisenä.

Kommentit (0)

Vastauksesi