Hei, sain isältäni 2vanhaa kahvikuppia ja lautasta niihin.

Hei, sain isältäni 2vanhaa kahvikuppia ja lautasta niihin.

Hei, sain isältäni 2vanhaa kahvikuppia ja lautasta niihin. Isäni on saanut ne joskus venäläiseltä naiselta. Kahvikupeissa on numeroasarja josta en saa selvää mutta siinä on sitten kaksi kalaa ja niiden välillä semmoinen puolikas ympyrä joka on suljettu tai niinkö pyöreä kulho (vaikea selittää mikä tuolle "muodolle oikea nimitys") ja 7 numero. Lautasissa on sama kuva leima ja toisessa numero 54. Elikkästä kiinnostaisi tietää näistä astioista enemmän ja niiden alkuperästä, kiitoksia etukäteen!

Vastaus

Etsin eri lähteistä venäläisten ja neuvostoliittolaisten posliinitehtaiden merkkejä, mutta en löytänyt lisätietoja kuvaamistasi kahvikupeista. Oletuksena oli siis, että kupit ovat kotoisin itänaapurista, mutta kuppien valmistusmaahan voi olla jokin muukin.

Oheisista linkeistä voit selata joidenkin venäläisten posliinitehtaiden käyttämiä merkkejä.
http://sovietporcelain.multiply.com/photos/album/12/Back_stamps
http://www.oldandsold.com/pottery/russia1.shtml
http://sovietporcelain.com/1/

Kirjallisuutta HelMet -kokoelmissa:
http://luettelo.helmet.fi/search~S9*fin?/Xposliini+%28ven{u00E4}j{u00E4}+or+neuvostoliitto%29&searchscope=9&m=&l=&b=&Da=&Db=&SORT=D/Xposliini+%28ven{u00E4}j{u00E4}+or+neuvostoliitto%29&searchscope=9&m=&l=&b=&Da=&Db=&SORT=D&SUBKEY=posliini+(ven%C3%A4j%C3%A4+or+neuvostoliitto)/1%2C6%2C6%2CB/browse#anchor_6

Voisit myös käydä näyttämässä kuppeja jossakin antiikkiliikkeessä.

Kommentit (0)

Vastauksesi