Hei, saako MS Office ohjelmissa mukana tulevia clipart valokuvia käyttää...

Hei, saako MS Office ohjelmissa mukana tulevia clipart valokuvia käyttää...

Hei, saako MS Office ohjelmissa mukana tulevia clipart valokuvia käyttää sellaiseen kaupalliseen tarkoitukseen jossa kuvia on liitetty esim. julkisen PowerPoint esitykseen ja esitys laitettu nettiin? Kiitos!

Vastaus

Hei!

Valokuvien, ClipArt-kuvien ja fonttikuvien käyttöä koskevat rajoitukset löytyvät Microsoft Officen sivuilta osoitteesta http://office.microsoft.com/fi-fi/publisher-help/valokuvien-clipart-kuvi....

Periaatteessa sama tieto löytyy myös Microsoftin palvelusopimuksesta (http://explore.live.com/microsoft-service-agreement?mkt=fi-fi&CTT=114). Näyttäisi siltä, että käyttäjä saa kopioida ja käyttää mediaelementtejä projekteissa ja asiakirjoissa, mutta jos PowerPoint-esityksen clip art -elementit muodostavat tuotteen tai palvelun keskeisen arvon, kuvien käyttö ei ole sallittua. Lisäksi sallittua ei esimerkiksi ole "lisensoida tai jakaa kaupallisiin tarkoituksiin mediaelementtejä, jotka sisältävät tunnistettavia tietoja henkilöistä, hallituksista, logoista, tavaramerkeistä tai symboleista, tai viitata tuotteen, kokonaisuuden tai toiminnan tukemiseen tai muuhun yhteyteen."

Näyttäisi siis siltä, että clip art -kuvien käyttö olisi siis sallittua kaupallisissakin tuotteissa sivuilla mainittujen ehtojen rajoissa. Sen sijaan Microsoftin tekijänoikeuslaeilla suojatun sisällön käyttämistä koskevien sivujen (http://www.microsoft.com/permission) mukaan ainakin kuvanäytteet-kansioissa olevat valokuvat on tarkoitettu ainoastaan yksityiseen käyttöön.

Emme voi kuitenkaan tulkita lakia tai sopimuksia, joten asia kannattaa varmistaa vielä suoraan Microsoftin asiakaspalvelusta esimerkiksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen finland@microsoft.com.

Kommentit (0)

Vastauksesi