Hei, raivasimme kirjahyllyn melko radikaalisti.

Hei, raivasimme kirjahyllyn melko radikaalisti.

Hei, raivasimme kirjahyllyn melko radikaalisti. Nyt on vino pino kirjoja, jotka pitäisi jotenkin hävittää. Minne ne voisi laittaa, ne ovat ihan siistejä ja lukukunnossa?

Vastaus

Antikvariaatit saattaisivat olla kiinnostuneita ostamaan ylimääräiset kirjanne. Tosin rikastumaan ei tällä tavalla onnistu, sillä hyväkuntoisistakin kirjoista maksetaan korkeintaan muutama euro. Harvinaisuudet ovat tietysti asia erikseen. Antikvariaatteja:
http://www.tie.to/antikvariaatit/

Ehkä ylimääräiset hyllyntäytteenne menevät kaupaksi myös itsepalvelukirpputorilla, jonne voitte varata oman pöydän, tai jollain verkosta löytyvällä kirpputorilla.

Mutta kirjoja saa aina myös lahjoittaa!

Opuksista saattaa nimittäin päästä kerralla eroon, jos laittaa ilmoituksen Annetaan-palstalle sanomalehteen tai verkkokirpputorille. Joku voi todellakin haluta itselleen koko pinon vaikka askartelua varten tai erikoiseksi sisustuselementiksi.

Kirkot ja erilaiset yhdistykset ylläpitävät omia kirpputoreja. Esimerkiksi Fida lähetystorit, Pelastusarmeijan kirpputorit ja eläinsuojeluyhdistysten kierrätysmyymälät ottavat mahdollisuuksien mukaan lahjoituskirjojakin.

Kysykää myös kierrätyskeskuksesta, voisiko sinne viedä kirjoja.

Täältä voitte etsiä Suomen kirpputorien ja kierrätyskeskusten osoitetietoja:
http://www.kirpputorit.net/

Kirpputoreja verkossa, esimerkiksi:
http://www.loyto.net/ (täällä on myös Annetaan-osasto)
http://www.nettimarkkina.com/
http://www.huuto.net/fi/
http://www.kirpputori.net/

Muitakin nettikirpputoreja listattuna:
http://www.kirppikset.info/nettikirppikset/

Aina kannattaa tiedustella myös kirjastosta, josko sinne huolittaisiin joitakin opuksia. Ehkä teillä on ollut hyllyssänne sellaista tavaraa, joka on jo kirjalainaamosta ehditty poistaa tai joka on poistettavassa kunnossa. Kirjastossa saattaa olla myös erillinen kirjojen kierrätyskärry, johon asiakkaat voivat jättää toisten poimittavaksi sellaisia teoksia, joita eivät enää itse tarvitse. Jos kasanne on kuitenkin kovin vino ja iso, ei sitä kokonaan toinna kierrätyskärryyn kantaa. Mutta muutama valikoitu teos kyllä ilahduttaa muita lukemista etsiviä kirjastokävijöitä.

Hauskaa voisi olla sekin, että kokeilisitte bookcrossingia vaikka vain parilla kirjalla. BookCrossing-palvelun ajatus on se, että merkitään kirja, joka jätetään yleiselle paikalle löydettäväksi. Luettavan sijainnin saa myös kirjata erityiselle verkkosivustolle ja nopein voi käydä sen noutamassa itselleen. Kirja palautetaan sitten uudestaan kiertoon. Katsokaa tarkemmin:
http://www.bookcrossing.com/
http://www.bookcrossing.com/forum/30
http://fi.wikipedia.org/wiki/Bookcrossing

Viimeisenä vaihtoehtona on sitten kirjojen tuppaaminen paperinkeräykseen. Pehmeäkantiset, muovittamattomat teokset voi laittaa sellaisenaan keräysastiaan, tosin ei kovinkaan suurina määrinä. Kovat kannet sen sijaan revitään irti ja ne heitetään sekajätteeseen. Pelkät sisukset kelpaavat paperijätteeksi.
http://www.helsinki.fi/jarj/symbioosi/kierratys/paperi.html

Täältä voitte hakea kierrätyspisteitä ympäri Suomenmaan:
http://www.kierratys.info/

Kirjojen kierrättäminen on kyllä mennyt nykyään hankalaksi. Näin kertoi uutinen noin vuoden takaa:
http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2009/03/kirjojen_kierratys_on_hankaloitu...

Kommentit (0)

Vastauksesi