"Hei! Onko mistään saatavilla tietoa, että kuinka paljon eri lääketieteelliset...

"Hei! Onko mistään saatavilla tietoa, että kuinka paljon eri lääketieteelliset...

"Hei! Onko mistään saatavilla tietoa, että kuinka paljon eri lääketieteelliset toimenpiteet maksaa? Esimerkiksi kuinka paljon kaikkiaa maksaa vaikka sappirakon poisto tai umpparin poisto tai syöpää sairastavan sädetykset tai magneettikuvaus?
Lääketieteellisten toimenpiteiden hinnat vaihtelevat sen mukaan missä ne tehdään; esimerkiksi julkisella vai yksityisellä puolella.

HUS:n tuotteistetut palveluhinnastot löytyvät pdf-muodossa kun syötät googleen "HUS palveluhinnasto". Ne eivät kuitenkaan ole hintoja jotka potilas joutuu maksamaan itse."

Tarkoitin ihan konkreettisia hintoja, siis niin, että paljonko sähköä tarvittavat koneet kuluttaa plus paljonko maksaa leikkausvälineiden sterilointi ja paljonko henkilökunnan palkat, jne. En sitä, minkä potilas joutuu maksamaan. Enemmänkin siitä näkökulmasta, että mitä hoidot maksaa käytännössä.

Vastaus

Hei,

joitain konkreettisia esimerkkejä hinnoista löytyi Taloussanomien viimevuotisesta jutusta, jossa mm. kerrotaan, että polven, lonkan tai nilkan tekonivelleikkaus voi maksaa 8 010 euroa. Kaihileikkaus päiväkirurgisena toimenpiteenä on reilu 700 euroa. Syöpäpotilaan lääkärikäynti tutkimuksineen ja sytostaattihoitoineen voi maksaa 1200 euroa.

En tiedä, mitkä kustannukset em. hinnoissa on otettu huomioon, mutta ainakin jonkinmoista suuntaa nuo luvut antavat.

Lähde:

Katso paljonko hoitosi oikeasti maksaa
http://www.taloussanomat.fi/palvelut/2010/05/19/katso-paljonko-hoitosi-o...

Kommentit (0)

Vastauksesi