Hei! Olen yrittänyt etsiskellä netistä vinkkejä, joilla saisi sisustusta vähän...

Hei! Olen yrittänyt etsiskellä netistä vinkkejä, joilla saisi sisustusta vähän...

Hei! Olen yrittänyt etsiskellä netistä vinkkejä, joilla saisi sisustusta vähän yhtenäistettyä. Olen vielä opiskelija ja lähes kaikki tavarani olen hankkinut kirppareilta, yms. Pidän kaikista tavaroistani erikseen, mutta ne eivät sovi yhteen. Miten saisin yleisilmettä yhtenäistettyä, ettei olisi niin levoton tunnelma? Tiedän, että sanotaan, että pitäisi käyttää yhtä pääväriä, mutta eihän esimerkiksi kaikki punaiset esineet ole yhtään saman punaisia. Ärsyttää, kun ei saa omaan asuntoon kodin tuntua.

3 vastausta

Hei! Kunnollisia suomenkielisiä sisustusaiheisia verkkosivuja - jotka sisältäisivät pitkiä, runsaasti kuvitettuja artikkeleita - ei oikein löydy. Sellaisia olisin kaivannut, kun aloin kalustaa vähällä rahalla ensimmäistä kotia, jonka sisustuksesta sain päättää kokonaan itse. Kauppiailla tietenkin on sivustoja. Lehdet ja varsinkin kirjat osoittautuivat paremmiksi inspiraation lähteiksi. Niiden tutkimiseen kannattaa varata aikaa ennen päätöksentekoa.

Hankkimasi kalusteet ja esineet sopivat varmasti toistensa seuraan, koska pidät niistä kaikista. Tyylejä, suuntauksia ja mielipiteitä on monenlaisia, mutta usein suositellaan, että sisustuksessa on päävärin lisäksi yksi tai kaksi tehosteväriä. Monessa kirjassa esitellään paletteja, joista voi valita mieluisimman. Toisaalta väri on vain yksi keino luoda yhtenäisyyttä. Muodot ja materiaalit ovat yhtä tärkeitä.

Kirjastoihin tulee myös sisustuslehtiä, ja kirjahankinnoissa aihe on ollut viime aikoina hyvin edustettuna.
Pääkaupunkiseudun HelMet-kirjastoissa löytyi sanahaulla sisustus and värit tällaisia kirjoja: http://www.helmet.fi/search*fin/X?SEARCH=sisustus+and+v%E4rit&m=&l=&Da=&...
Sisustuskirjoja - siis ilman värit-rajausta - on vielä enemmän.
Aihehaulla sisustus ja aineistorajauksella lehti palautui myös hyvä tulos: http://www.helmet.fi/search*fin/dsisustus/dsisustus/1%2C12%2C2072%2CB/li...

Sisustus.com-verkkosivuista voisi olla hyötyä: http://www.sisustus.com/.
Englanninkielisiä sivustoja löytyy esimerkiksi hakusanalla home decorating. Tässä yksi linkki:
About.com Interior Decorating (Topic-valikossa linkkejä artikkeleihin) http://interiordec.about.com/

Kommentit (0)
20.07.201809:44
135
26

Minä painin saman ongelman kanssa aikoinaan. Sain vinkiksi, että kannattaa hakea ideoita sisustuslehdistä.

Niissä on paljon ideoita ja ohjeita laidasta laitaan.

Lehtiä on runsaasti saatavilla kirjastoista ja toki lehden voi myös tilata verkosta.

Kommentit (0)
04.02.202017:17
7
8

Sisutuslehdet ovat kyllä oivallisia apureita tällaiseen ongelmaan, saman kanssa painin itsekin aikanaan, kun 99% kodin irtaimistosta oli saatu suvun nurkista. Kaikkein parasta olisi luonnollisesti päästä tilanteeseen, jossa olisi varaa hankkia itsensä näköiset kalusteet, mutta pelkällä järjestelylläkin pääsee jo pitkälle. Monet sisustuslehdet kategorisoitu vieläpä tietynlaisille asunnoille, joten pelkän oikean lehden teeman valitsemalla voi löytää itselleen paljon ideoita.

 

Täältä löytää listan erilaisia kotimaisia sisustuslehtiä:

https://www.lehtitarjoukset.com/sisustuslehdet-c-25

Kommentit (1)
Ovatko viimeisimmät ladyt ehkä lehtiasiamiehiä?
5.2.2020 06:32 Lahja Kotka 27919

Vastauksesi