Hei, olen 19-vuotias juuri armeijasta pois päässyt nuori mies.

Hei, olen 19-vuotias juuri armeijasta pois päässyt nuori mies.

Hei, olen 19-vuotias juuri armeijasta pois päässyt nuori mies. Luen juuri nyt yliopistojen pääsykokeisiin, tavoitteena aloittaa ensi syksynä opiskelut. Tipuin viime vuonna yhdellä pisteellä molemmista opiskelupaikoista joihin hain, joten nyt lukemismotivaatio ei ole niin hirveän korkealla.

Miten motivoin itseni uuteen koitokseen?
Millaisia lukutekniikoita voisin yrittää pänttäämiseen?

- Kiitos jo etukäteen.

Vastaus

Motivaatio-ongelmaasi on tavallaan hankala käsittää, sillä tilanteesihan näyttää oikein lupaavalta. Kurinalaisella lukemisella ja edellisvuonna karttuneen tiedon ja kokemuksen vahvistamana menestyksesi on hyvin luultavasti parempaa kuin vuosi sitten.

Jokainen tietää itse itselleen parhaiten soveltuvan opiskelutyylin, ja säännöllisen yhdeksästä viiteen -tyylisen lukurutiinin ylläpitäminen on tärkeää. "Työpäivän" jälkeen rentoutumisellekin on jäätävä aikaa, ettei aja itseään piippuun jo ennen opiskelujen alkua. Siihen on varmasti tarjolla ihan riittämiin mahdollisuuksia sitten syksyllä, kun sisään pääset!

Jos kuitenkin tuntuu, että kovasta pänttäämisestä huolimatta mitään ei mieleen jää, vilkaise vinkkejä esimerkiksi näistä paikoista:
http://peda.net/veraja/ranua/opo/optuki/tekniikat
http://www.opiskelutekniikka.fi/hyva-opiskelutekniikka.html

Kommentit (0)

Vastauksesi