hei olen 18 vuotias tyttö. olen ollut vuoden verran seksisuhteessa...

hei olen 18 vuotias tyttö. olen ollut vuoden verran seksisuhteessa...

hei olen 18 vuotias tyttö. olen ollut vuoden verran seksisuhteessa poikaystäväni kanssa. emme ole aina käyttäneet kondomia mutta hän ei ole koskaan lauennut sisääni. kuukautiset ovat loppuneet 11 päivää sitte. nyt on ollut viitenä päivä ruskeahkoa vuotoa. mistä se voisi johtua? pelottaa että olen raskaana. en usko että olen mutta silti pelottaa. mistä muusta vuoto voisi johtua? voisiko se olla joku tulehdus? minulla ei ole mitään kipuja vuotoon liittyen

Vastaus

Kiitos lisätiedoista! Ja myötätuntoa, kun sinua pelottaa...

Arkikokemuksen valossa näyttää edelleen todennäköiseltä, että kyseessä on kuukautiskierron häiriö. Tulehdukseen taas liittyy yleensä paha haju. Sellaisesta et mainitse mitään.
Tietoa kuukautiskierrosta, katso erityisesti kohta Epäsäännölliset kuukautiset: http://www.tohtori.fi/?page=1750363&id=6959609

Mutta, mutta. Arkikokemukseen ei voi täysin luottaa, koska sinulla on ollut yhdyntöjä ja ehkäisy on ollut heikoissa kantimissa. Raskauden mahdollisuutta ei voi sulkea pois. Tiputteluvuotoa tai jopa kuukautisten tapaista vuotoa saattaa esiintyä raskauden alkuvaiheessa.
Keskeytetty yhdyntä ei ole luotettava ehkäisykeino: http://www.tohtori.fi/?page=1750363&id=6846798

Varmuuden tilanteestasi saat raskaustestillä. Näiden linkkien takaa avautuvissa artikkeleissa kerrotaan muun muassa se, että testin saa kunnallisessa terveydenhoidossa ilmaiseksi:
http://www.vaestoliitto.fi/seksuaaliterveys/seksuaaliterveysklinikan_net... (tutki myös Ehkäisy ja muita sivupalkin linkkejä, ja huomaa että palkkiin tulee uusia otsikoita kun napsautat jotain linkkiä!)
http://www.vaestoliitto.fi/seksuaaliterveys/seksuaaliterveysklinikan_net...
http://kompassi.lasipalatsi.fi/FI/search/communitys.asp?_item_id=472&cla...

Koska tilanteesi ei ole samalla tavalla yksiselitteinen kuin niillä, joiden säännölliset kuukautiset ovat myöhässä, voisit soittaa terveysneuvontapuhelimeen ja keskustella ammattilaisen kanssa. Häneltä voit myös kysyä, mitä sinun pitäisi tehdä ja kenen puoleen kääntyä. Palvelua esitellään osoitteessa http://www.0910023.fi/suomi/ (vieritä sivua, kuvan alla on paljon tietoa!)

Kommentit (0)

Vastauksesi