Hei! Olemme myymässä itse rivitaloasuntoamme ilman välittäjää.

Hei! Olemme myymässä itse rivitaloasuntoamme ilman välittäjää.

Hei! Olemme myymässä itse rivitaloasuntoamme ilman välittäjää. Miten itse kauppa tehdään (tai mistä voisimme saada tietoa tästä)? Tarvitaanko siinä kaupanvahvistajaa, yhteiskäyntiä pankissa..? Mistä saamme kauppakirjat? Miten saamme osan maksusta etukäteen ja loput kaupanteon hetkellä? Kiitos hienosta palvelusta!

Vastaus

"Jos asunnon päättää itse myydä, täytyy ensin ottaa selville muutamia asioita. Koska yleensä myytävä asunto on kerrostalo, rivitalo, paritalo tai jokin muu asunto-osake, tarvitaan tämän myymiseen osakekirjat. Nämä osakekirjat voivat olla pankin säilytyksessä. Omassa pankissa kannattaa myös muutenkin käydä keskustelemassa asunnon myynnistä ja siihen liittyvistä asioista. Lisäksi tarvitaan isännöitsijältä saatavat tuoreet asiapaperit (korkeintaan 3 kk vanhat kaupantekohetkestä laskettuna): toimintakertomus, tase ja pohjapiirros, yhtiöjärjestys, tuloslaskelma ja tietenkin isännöitsijäntodistus. Jos myytävä asunto ei olekaan oma, sen myyntiin tarvitaan valtakirja ja mahdollisesti muita asiakirjoja. Lisäksi kannattaa harkita kuntotarkastuksen teettämistä, josta saatua raporttia voi käyttää myös myyntivalttina. "

"Lopulta asunnosta tarpeeksi kiinnostunut tekee siitä ostotarjouksen. Jos ja kun myyjä ja ostaja pääsevät sopuun hinnasta, mennään ostajan tai myyjän pankkiin viimeistelemään asuntokauppa. Kauppakirjan voi laatia itsekin, mutta sen tiedot ja oikeellisuus on hyvä tarkistuttaa esimerkiksi omassa pankissaan ennen allekirjoituksia."

Lähde ja lisätietoja:
http://www.asuntokauppaopas.com/asunnon-myynti.php

http://www.asuntokauppaopas.com/
http://www.hs.fi/asuminen/artikkeli/Asunto+myyntiin+omin+avuin/HS2003090...
http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/asuminen/myyminen/
http://www.laki24.fi/aski-asuntoosake-asuntokauppa.html
http://www.mtv3.fi/jokakoti/asuminen/omistusasuminen.shtml?1046761

Kommentit (0)

Vastauksesi