Hei! Mistä löytäisin lehtileikkeen Talvisodan Kollaan taistelusta otsikolla "Kollaa kestää"

Hei! Mistä löytäisin lehtileikkeen Talvisodan Kollaan taistelusta otsikolla "Kollaa kestää"

3 vastausta

Jos haluaa luettavakseen ko. aikana julkaistun lehtiartkkelin , kannattaa kääntyä Kansalliskirjaston (Helsingin yliopiston kirjasto) puoleen. Vanhoja sanomalehtiä on siellä säilytettävänä ihan fyysisinä kappaleina ja mikrofilmillä. Päärakennuksen käyntiosoite on Unioninkatu 36.

Myös Pasilan kirjastossa on vanhempia sanomalehtiä mikrofilmillä.

Netistä löytyi myös uudempi artikkeli Legioonasta Kollaalle,  julkaistu lehdessä Maailman Historia 8/2012. Yksi artkkelin osa on otsikoitu Kollaa kestää.

Kommentit (0)
16.09.201600:07
26251
44

Kansalliskirjastolla on kotimainen artikkeliviitetietokanta nimeltä ARTO, jota jokainen voi selailla kotikoneellaan. Siellä oli niukasti kyseistä otsikkoa edustavia juttuja, kumma kyllä, sillä Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto aikoinaan ylläpiti em. tietokantaan syötettäviä tietoja.  Kokotekstiä sieltä ei näe.

Ellei juttua muualta löydy, kysypä Maanpuolustuskorkeakoulun kirjastolta, koska sillä on hallussaan laaja manuaalisesti ylläpidetty lehtiviiteluettelo, josta pitäisi löytyä tieto, mistä lehdestä artikkeli on löydettävissä. Luetteloa ei enää jatketa, mutta vanhat tiedot ovat tallella.

 

Kommentit (0)
16.09.201612:26
26251
11

Epätarkan sanonnan korjaus: Maanpuolustuskorkeakoulu siis hoiti maanpuolustusaiheisia viitetietoja ARTOon niiltä osin, mitä lehtiä sille oli tilattu.

Mainittu manuaalinen lehtiviiteluettelo on kortistomuotoinen.

Kommentit (0)

Vastauksesi