Hei! Minulla on vuosikaudet ollut hopea- ja kultaketjut kaulassa.

Hei! Minulla on vuosikaudet ollut hopea- ja kultaketjut kaulassa.

Hei! Minulla on vuosikaudet ollut hopea- ja kultaketjut kaulassa. Eräs aamu huomasin, että molemmat olivat hyvin tummuneet ja menettäneet "oman värinsä". Ihmettelen paljon syytä siihen. Voisiko syynä olla uusi shampooni, jossa seleenidisulfidia? Jos on, saako ketjujani enää korjattua/puhdistettua mitenkään? Vielä toinen kysymys, kun keittiössä, pesualtaiden alla olevassa kaapissa, on biokippo, ja siellä olevat ruoantähteet yms. sellaiset homehtuu, niin onko se vaarallista ihmisen terveydelle? Varsinkin jos hometta ehtii kertymään ja paljon ja kippoa tyhjennettäessä home pöllyy. Toivoisin mahdollisimman nopeaa vastausta. Kiitos jo etukäteen!

Vastaus

Hopea hapettuu eli tummuu luonnostaan ajanmyötä. Kultakorut eivät sen sijaan hapetu, mutta nekin voivat tummua liasta ja kuluessaan menettää kiiltonsa. On vaikea sanoa onko shampoolla osuutta korujen tummentumiseen.
Korut kannattaa puhdistaa niille soveltuvilla puhdistusaineilla.
http://www.kultakoru.fi/neuvonta.htm

Jos astiaan kertyy hometta, niin pienistä määristä tuskin on terveydelle haittaa. Fiksumpaa on kuitenkin valita pieni bioastia ja tyhjentää se päivittäin. Ei tule hajuja eikä tarvitse miettiä mahdollisia terveyshaittoja.

Yleensä homeen aiheuttamat terveydelliset ongelmat tulevat esiin, kun rakennuksessa tai asunnossa on suurempia homevaurioita.

Tietoa homeesta:
http://www.heli.fi/home/

Kommentit (0)

Vastauksesi