...hei minulla on mummoni perinnöksi jättämä ruskea koristekarhu jonka pohjalla...

...hei minulla on mummoni perinnöksi jättämä ruskea koristekarhu jonka pohjalla...

...hei minulla on mummoni perinnöksi jättämä ruskea koristekarhu jonka pohjalla arabian leima. kiinnostaisi onko karhu harvinainen ja minkä arvoinen se on. en ole missään nimessä sitä myymässä mutta kiinnostaa... karhu on makaavassa asennossa mahallaan...

Vastaus

Käytettävissäni olleiden lähteiden perusteella en valitettavasti pysty tunnistamaan karhuveistostasi. Neuvoisinkin sinua ottamaan itse yhteyttä Arabian museoon:

Arabian museo ja galleria
Osoite: Hämeentie 135, 00560 Helsinki
Puh. aukioloaikoina: 0204 39 5357,
(puhelinvaihde: 0204 39 10)

Avoinna ti-pe 12-18 ja la-su 10-16
http://www.arabianmuseo.fi/web/museumarabia.nsf/pagesbylevel/FIN0?OpenDo...

Verkkosivuillaan Arabia tosin ilmoittaa, ettei heillä ole vanhojen esineiden tunnistuspalvelua, mutta koska veistos on leimattu Arabian leimalla, se saattaisi hyvinkin löytyä museon omista kokoelmista.

Mahdolliseksi tekijäksi veikkaisin esim. Michael Schilkiniä (1900-1962), joka sodanjälkeisenä aikana teki paljon erilaisia eläinfiguureja, myös karhuja. Hänestä tehdyssä kirjassa on kuvattuna valitettavasti vain hänen jääkarhujaan, joten en pysty sanomaan mitään varmaa hänen maakarhuistaan. Schilkinin eläinveistoksia verrataan kuvanveistäjä Jussi Mäntysen eläinveistoksiin.

Toinen 1950-luvulla Arabialle eläinaiheisia veistoksia tehnyt muotoilija oli Taisto Kaasinen, mutta myöskään hänen töistään en löytänyt kuvaa kuvailemastasi keraamisesta karhusta.

Lisätietoja Michael Schilkinistä teoksessa:
Tervo, Tuija: Michael Schilkin : 1900-1962. Kustannus W. Hagelstam, 1996. ISBN 952-5125-04-1

Kommentit (0)

Vastauksesi