Hei! Menen syksyllä 8. luokalle ja olen siis opiskellut koulussa viisi vuotta...

Hei! Menen syksyllä 8. luokalle ja olen siis opiskellut koulussa viisi vuotta...

Hei! Menen syksyllä 8. luokalle ja olen siis opiskellut koulussa viisi vuotta englantia. Opettajamme kehotti meitä olemaan englannin kanssa mahdollisimman paljon tekemisissä ja mieleeni tuli jonkun romaanin/ novellikokoelman tms. (eli ei sarjakuvien tms.) lukeminen. Mietinkin, että mitkä kirjat voisivat olla hyviä minun englannin kielen taidoilleni? Ei tarvitse mikään lasten satukirjakaan olla, sillä minulla on sanakirjakin käytössä ja olen hyvä englannissa, numeroni on aina ollut 9 tai 10. Kirjan olisi hyvä olla sen verran yleinen, että sen saisi kirjastosta lainattua. Hyvää kesää teillekin ja kiitos etukäteen vastauksesta! Ai niin, lajityypillä ei sen suuremmin ole väliä, mutta mieluummin ei fantasiaa. Kaikki muut käyvät hyvin. En ole lukenut ennen kirjoja englanniksi.

Vastaus

Hei!

Hienoa että englanti maistuu kesälläkin!

Aluksi voisit vilkaista lähikirjastosi Young Adults -hyllyä, kenties sieltä löydät jonkin kiinnostavan, nuorille suunnatun romaanin tai novellikokoelman. Selailemalla saat parhaiten käsityksen siitä, vastaako kirjan kieli osaamistasoasi.

Aikuisten puolelta, joko englanninkielisen kaunokirjallisuuden tai englannin kielen hyllystä, löydät englanninkielisiä lukemistoja. Ohuet kirjaset on kirjoitettu helppolukuisella englannilla, ja ne ovat usein lyhennelmiä klassikkoteoksista.

Jos haluat etsiä lukemista joltain tietyltä aihealueelta, suosittelen HelMet-aineistohakua. Tarkennettua hakua käyttämällä voit esimerkiksi rajata pois fantasiakirjallisuuden. Jos tarkennetun haun käyttö tuntuu hankalalta, pyydä kirjaston henkilökuntaa avuksi!

HelMet-verkkokirjasto
http://luettelo.helmet.fi/search~S9*fin/

Kommentit (0)

Vastauksesi