Hei kysyisin tälläistä asiaa koskien Suomen oikeusjärjestelmää.

Hei kysyisin tälläistä asiaa koskien Suomen oikeusjärjestelmää.

Hei kysyisin tälläistä asiaa koskien Suomen oikeusjärjestelmää. Eli siis olen ollut Espoon käräjäoikeudessa todistajana ja antanut todistukseni. Muutama viikko takaperin kuitenkin kuulin, että kyseinen asia on nostettu hovioikeuteen ja minä olen sielläkin todistajana. Kysymys kuuluu siis, että voinko sitten hovioikeudessa vain todeta, että minulla ei ole mitään lisättävää edelliseen todistukseen? Onko heillä hovioikeudessa jokin pöytäkirja minun edellisestä todistuksestani, vai pitääkö minun kertoa tuo 5v takaperin tapahtunut asia taas uudestaan? Kiitoksia jo valmiiksi vastauksestanne!

Vastaus

Jos sinut on kutsuttu todistajaksi hovioikeuteen, kannattaa varautua siihen, että joudut selostamaan asian juurta jaksaen. Periaate on nimittäin se, että käräjäoikeudessa esillä ollutta aineistoa ei oteta automaattisesti huomioon hovioikeuden pääkäsittelyssä. Siellä on esitettävä suullisesti kaikki ne seikat, joihin jutun osapuolet haluavat vedota. Todistajalle voidaan myös esittää kysymyksiä.

Hovioikeuksista: http://www.oikeus.fi/4322.htm (Kun tutkit artikkeleita, huomaa sivupalkissa ja mahdollisesti artikkelin lopussa olevat linkit!)
Suora linkki Pääkäsittely-sivulle: http://www.oikeus.fi/6606.htm
Suora linkki Todistajana hovioikeudessa -sivulle: http://www.oikeus.fi/6613.htm

Kommentit (0)

Vastauksesi