Hei kirjaston tädit. Nyt kun noita kirjaimia muutellaan,

Hei kirjaston tädit. Nyt kun noita kirjaimia muutellaan,

tämmönen vanha mies ihmettelee, kui tuo allekirjoitus? Toinen mikä hämmästyttää ja kummastuttaa on tuo vahvatunnistauminen, esim. OP ei myönnä pankkitunnuksia luottotietonsa menettäneelle... miten ko. henkilö tunnistautuu?

2 vastausta

Käsin kirjoittamisen opettaminen ainoastaan tekstauskirjaimin tosiaan alkaa elokuussa 2016.

Asiantuntijoiden mukaan uudet mallikirjaimet on tarkoitettu viitteellisiksi.

Käsin kirjoittamisen harjoittelussa olennaista on edelleen kehittää oppilaiden omaa persoonallista käsialaa. Kirjoitusnopeuden kasvaessa osa kirjaimista sidostuu toisiinsa ja käsialan omaperäisyys kasvaa.

 

Mitä maksuhäiriömerkintään tulee, se voi estää verkkopankkitunnusten saamisen.

Lain mukaan kaikille tulee taata peruspankkipalvelut. Niistä pankki voi kieltäytyä vain painavin syin.

Kuluttajaviranomaiset ovat kritisoineet sitä, että verkkopankkitunnukset eivät kuulu tällä hetkellä peruspankkipalveluihin, vaikka verkkopankkitunnukset ovat tällä hetkellä muun muassa ainoa laajasti käytössä oleva vahva tunnistautumiskeino.

Finanssialan Keskusliito on suosittanut pankeille, että ne eivät automaattisesti kiellä verkkopankkitunnuksia asiakkailta, joilla on yksi maksuhäiriömerkintä ja jos myöntämiselle ei ole muita esteitä.

Kuluttajaviraston mukaan verkkopankkitunnusten tulisi kuulua peruspankkipalveluihin. Viraston mukaan tilanteen selventämiseksi asiasta olisi syytä säätää lailla.

Kommentit (0)
06.08.201515:46
58823
42

Allekirjoituksen ei tarvitse olla kaunokirjoitusta. Itse asiassa allekirjoitukselle ei ole lakipykälissä mitään vaatimuksia, se voi olla mikä tahansa syherrys, puumerkki tai vaikka niitä tekstauskirjaimia. Hyvin monellahan se onkin nopea sutaisu, josta nimeä ei saa apteekkarikaan selville (sitä varten on sitten nimenselvennys).

Kommentit (0)

Vastauksesi