Hei igs:n väki! kiitos loistavasta työstänne avunantajina.Sitten...

Hei igs:n väki! kiitos loistavasta työstänne avunantajina.Sitten...

Hei igs:n väki! kiitos loistavasta työstänne avunantajina.

Sitten kysymykseeni. Onko Tove Janssonin elämänkumppani Tuulikki Pietilä yhä elossa? Jos ei, niin koska hän on kuollut?

Mistä minun olisi muutenkin mahdollista löytää tietoa Janssonista itsestään (esimerkiksi televisio dokumentteja)?

Ja vielä yksi kysymys. Missä Tove Janssonin koti ja ateljee sijaitsivat/sijaitsevat? Onko kumpikaan näistä museo? Entä onko tietoa mitä Tove Janssonin lapsuudenkodille sekä Harussa sijaitsevalle kesämökille kuuluu?

2 vastausta

Viimeisin henkilöhaastattelu Tuulikki Pietilästä löytyy Helsingin Sanomien arkistosta henkilöuutisista 17.2.2002, jolloin hän täytti 85-vuotta. Hän on siis elossa ja 87-vuotias. Haastattelusta ilmenee, että hän asuu edelleen Janssonin ja Pietilän Ullanlinnankadun kodissa, jossa sijaitsi taiteilijan ateljee. Tove Janssonin Muumi-museo on Tampereella, museon kotisivut linkissä http://www.tampere.fi/muumi/tove.htm Ateljeesta on kuva kirjassa Toven matkassa, muistoja Tove Janssonista, WSOY 2002.

Klovharun luodolla sijaiseva mökki on lahjoitettu Pellingin kotiseutuyhdistykselle ja sinne järjestetään yleisölle tarkoitettuja veneretkiä.

Tove Janssonista löytyy kaksi dokumenttia HelMet-kirjastoista, Tove ja meri, sekä Välähdyksiä Tove Janssonista. Dokumentit ja varausohjeet löydät HelMet-haulla, osoite http://www.helmet.fi/

Suosittelemme myös seuraavia kirjoja: Toven matkassa : muistoja Tove Janssonista, WSOY 2002 ; Kuvanveistäjän tytär, Toven Janssonin itsensä kirjoittama elämäkerta, WSOY ; Haru : eräs saari, kirjoittanut Tove Jansson ja Tuulikki Pietilä, WSOY 1996. Kirjat löytyvät kirjastosta ja niitä voi varata HelMet-haulla.

Kommentit (0)
09.02.201912:12
24490
20

Tuulikki Pietilä kuoli 92-vuotiaana 23. helmikuuta 2009.

 

Mitä Missä Milloin 2010. Kustannusosakeyhtiö Otava, Helsinki 2009, sivu 423.

Kommentit (0)

Vastauksesi