Hei! Haluaisin tietää, mikä kappale soi Kuolema Niilillä-elokuvan aivan...

Hei! Haluaisin tietää, mikä kappale soi Kuolema Niilillä-elokuvan aivan...

Hei! Haluaisin tietää, mikä kappale soi Kuolema Niilillä-elokuvan aivan lopussa? Tarkoitan sitä versiota, jossa David Suchet näyttelee, eli sitä uudempaa.

Vastaus

Kyseisen elokuvan nähneenä muistelin, että kappale, joka alkaa soida lopussa, kun Jackie de Bellefort on ampunut rakastettunsa Simon Doylen, olisi Ray Noblen (1903-1978) sävellys Love is the sweetest thing (1932). Yahoon Answers –sivustolta löytyi asialle vahvistusta. http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080211143147AAaGWgu

Kappaleen esittäjästä elokuvassa ei ole täyttä varmuutta, mutta se saattaisi hyvinkin olla Ray Noblen orkesterin kanssa yhteistyötä tehnyt 1930-luvun maineikas englantilainen jazz- ja viihdelaulaja Al Bowlly, joka levytti kyseisen kappaleen v. 1932. Helmet-kirjastojen kokoelmista kyseinen levytys löytyy cd:ltä The Flapper Box (5 cd:n boxi).

Agatha Christien kirjoihin perustuvan Poirot tv-sarjan alkuperäismusiikin on säveltänyt Christopher Gunning. Lisätietoja säveltäjästä ja hänen lukuisista teoksistaan löydät seuraavasta linkistä http://www.christopher-gunning.co.uk/. Kuolema niilillä-jakso löytyy sarjan DVD-taltioinnista osasta 2. Se on varattavissa myös Helmet-kirjastoisssa osoitteessa http://www.helmet.fi/. Virgin records on julkaisssut sarjasta soundtrackin.

Kommentit (0)

Vastauksesi