Hei, haluaisin kysya kahta asiaa:mita tarkoittaa ja mista on tullut sanonta...

Hei, haluaisin kysya kahta asiaa:mita tarkoittaa ja mista on tullut sanonta...

Hei, haluaisin kysya kahta asiaa:
mita tarkoittaa ja mista on tullut sanonta "ripotella tuhkaa paalleen"?
ja toiseksi: asun Espanjassa ja taalla on runsaasti Pohjois-Afrikasta tulleita ihmisia lahinna kysymykseni liittyy marokkolaisiin eli minka takia he eivat pida kunnon jalkineita etenkaan naiset, vaan usein olen nahnyt juuri naisilla "aamutossu" tyyppisia kenkia ja talvellakin he pitavat nain kevyita kenkia (taalla Barcelonan seudulla on talvella kylmaa!).
Paljon kiitoksia jo etukateen vastauksista!

Vastaus

Raamatussa monessakin kohtaa puhutaan tuhkan ripottelusta. Tämä tapa, samoin kuin säkkiin pukeutuminen, ilmensi yleensä joko syvää murhetta tai katumusta. Tuhkan ripottelu, siinä kierimien tai istuminen ei kuitenkaan ollut vain heprealaisten, juutalaisten, tapa vaan oli tunnetusti käytössä myös Kreikassa ja muuallakin läntisen Välimeren kulttuureissa. Nykyisin 'ripotella tuhkaa päällensä' tarkoittaa yleensä samaa kuin vaipua synkkyyteen.

2. Sam. 13:19; Neh 9:1; Job 2:8, 42:1; Joo 3:5,6; Jer 6: 26, Hes 27:30, 31.
http://www.bible-history.com/isbe/A/ASHES/
http://www.popnj.org/excerpts/tr_25.htm

Aamutossumaiset kengät (babouche) ovat traditionaaliset marokkolaiset jalkineet, joita pidetään kotona sekä kaduilla. Ehkä nämä marokkolaiset maahanmuuttajanaiset haluavat pukeutua perinteisesti ja erottua muista.

http://www.moroccanstylez.com/moroccan-clothing-2/
http://moroccanmaryam.typepad.com/my_marrakesh/fashion/

Kommentit (0)

Vastauksesi