Hei, etsin maakuntakirjaa, joka on julkaistu v. 1967.

Hei, etsin maakuntakirjaa, joka on julkaistu v. 1967.

Hei, etsin maakuntakirjaa, joka on julkaistu v. 1967. Pohjanmaan kirja oli no VI - näin sen ELMA-messuilla eräällä osastolla -en muista osastoa enkä kirjan tarkkaa nimeä.
Kirjassa esiteltiin pitäjittäin talot niiden tilanimellä, nykyiset omistajat. Jos asukkaat antoivat kirjan tekijöille tietoja, kirjassa julkaistiin myös valokuva talosta tai perheestä, lasten nimet ja s.vuodet, koulutus, luottamustehtävät ja vaikka lehmien ja kanojen määrä.
En löydä kirjaa mistään lapsuudenkodistani, mutta toivoisin voivani sen hankkia vielä jostain.

Vastaus

Voisiko kyseessä olla Suuri maatilakirja = Lantgårdar i Finland. 6 : Vaasan lääni : suomenkieliset kunnat, joka on julkaistu vuonna 1967.
Kirja on saatavissa HelMet-kirjastoissa.
http://www.helmet.fi/record=b1097855~S9*fin
Muiden kirjastojen osalta saatavuuden voit tarkistaa esimerkiksi Frank-monihausta.
http://monihaku.kirjastot.fi/fi/frank/search/

Teoksesta selviää tilojen omistushistoria julkaisuajankohtaan saakka ja runsaasti tietoa mm. tilojen rakennuksista, viljelyaloista, metsäalasta, karjasta ja työkoneista. Joidenkin tilojen kohdalla mainitaan myös mm. isäntäväen luottamustoimet ja harrastukset.
Kirjassa on myös paljon kuvia: perhekuvia ja kuvia rakennuksista.

Tarkistin myös Suomen kansallisbibliografian Fennican ja Pohjanmaan maakuntakirjaston kokoelmatietokannan, mutta Pohjanmaan kirjaa tai nimeltään sen kaltaista teosta en löytänyt.

Suomen Maatilat(I-V) ja Suuren maatilakirjan osat I ja VIII löytyvät myös verkosta Suomen maatalousmuseo Sarkan Sukutilat Webissä sivuilta:
http://sukutilat.sarka.fi/

Kommentit (0)

Vastauksesi