Hei, Etsin kirjaa / kirjoja, joissa olisi mahdollisimman nykyaikaisesti...

Hei, Etsin kirjaa / kirjoja, joissa olisi mahdollisimman nykyaikaisesti...

Hei,

Etsin kirjaa / kirjoja, joissa olisi mahdollisimman nykyaikaisesti esitelty erityyppisiä kirjallisuuslajeja ja -tyylejä; siis esim. chick lit. Eli vähän kuten ranskalainen klassikko Tyyliharjoituksia (tekijää en muista), mutta vain nykyaikaistettu versio (+ tyylien lisäksi myös varsinaisia kirjallisuuslajeja).

Voi olla myös lehtiartikkeleita, nettiosoitteita, jos ei löydy kirjaa.

Kiitos etukäteen!

Vastaus

Raymond Queneaun Tyyliharjoituksia löytyy myös HelMet-kirjastojen kokoelmista. Teoksessa sama tarina kerrotaan 99 kertaa kielellisesti eri tavoin käsitellen. Näin Queneau tuo esiin kuinka monesta vaihtoehtoisesta näkökulmasta tarina voidaan kertoa. Tyylilajit vaihtelevat, mutta myös eri tavoin kikkailemalla muutetaan tarinan luonnetta.

Kirjaa jossa esiteltäisiin kaunokirjallisuuden lajeja vastaavalla tekniikalla, versioimalla samaa perustarinaa ei ainakaan vastaajan mieleen tule. Lajityyppejä eli genrejä löytyy runsaasti ja uusiakin syntyy. Rajat eivät ole aina kovin selkeitä. Aika hyvin aihetta tuntuu käsittelevän Kaisa Hypénin toimittama teos Fiktiota!: levottomat genret ja kirjaston arki (BTJ Kirjastopalvelu, 2006). Näkökulma on osin kirjastoammatillinen, mutta artikkelit tarkastelevat lajityyppien piirteitä nykykirjallisuudessa kiinnostavasti. Kirjasta löytyvistä lähdeluetteloista voi olla apua ja sen sivuilla myös mainitaan esimerkkiromaaneja eri genreistä.

http://www.helmet.fi/search*fin/X?SEARCH=Fiktiota+levottomat+genret&sear...

Mahdollista muuta HelMet-kirjastoista:
http://www.helmet.fi/search*fin/X?SEARCH=kirjallisuus+and+genret&searchs...

Kommentit (0)

Vastauksesi