Hei!

Hei!

Hei! rupesin miettimään, että mitkä suomalaiset yritykset todella ovat suomalaisia, eikä esim niin että puolet yrityksesta on myyty jollekin muulle taholle. esim nokiastahan suomessa lienee jokuset 10 prosenttia ja finlandia-vodkakaan ei enää ole suomalainen tietääkseni. haluaisin vain tietää niin että kaupassa kulkiessani voin oikeasti olla ylpeä siintä että tämä nyt ON suomalainen! :) tietenkin on hyvä käyttää lähialueen yritysten tuotteita, ne kun ovat varmasti suomalaisia! kiitos vastauksesta!

Vastaus

Kaupassa käynnin kannalta hyvä lähestymistapa on tutkailla Avainlippu-tuotteita. Avainlippu-tuote on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä merkki Suomessa valmistetulle tuotteelle tai palvelulle. Myöntämisperusteita ovat suomalainen valmistus sekä omakustannushinnasta laskettava kotimaisuusaste ja palveluiden kohdalla myös omistajuus ja pääkonttorin sijainti. Kaikki Avainlippu-tuotteet ja -palvelut löytyvät Avainlippu-hakukoneesta. http://www.avainlippu.fi/alkuperamerkit

Nokia Oyj löytyy myös Avainlippu-hakukoneesta. Epäilemättä Nokia on kuitenkin matkapuhelinvaihtoehdoista eniten suomalaisin.

Avainlippu-tuotteita käsitellään Kuluttajalehden artikkelissa: Made in Finland? / Kuluttaja 2007 : 5 s. 26-27

Talouselämä-lehti listaa verkkosivuillaan 500 suurinta suomalaista yritystä tilinpäätöksineen. Näihin tilinpäätöstietoihin ei omistuspohja kuuluu, joten ne pitäisi kaivaa erikseen jokaisen yrityksen kotisivuilta.
http://www.talouselama.fi/te500.do?action=list

Kommentit (0)

Vastauksesi