Hei!

Hei!

Hei! Olen opiskellut opistotason sekä amk-tason tutkinnot aiemmin, työkokemusta on kertynyt noin viisi vuotta. Olen nyt hakemassa toiseen amk tason koulutkseen joka olisi aikuiskoulutusta eli 2-3 pvää viikossa olisi koulua ja muun ajan saa olla töissä. Minulla ei ole vakituista työpaikkaa vaan teen lähinnä keikkasijaisuuksia nyt. Löydättekö parempaa tietoa siitä, saanko minä mistään mitään rahallista tukea opintoihini jos opintolainaa ei oteta huomioon. Kiitos etukäteen :)

Vastaus

Hei! Korkeakoulututkintoa varten olet jo saanut opintotukea, sitä saa yhteen tutkintoon. Aikuisopintoina opiskeltavat tutkinnot on tarkoitettu pääosin työn ohella opiskeltaviksi. Joissakin tapauksissa niihin myönnetään aikuisopintotukea, mutta se vaatii, että sinulla on 8 vuoden työkokemus/yrittäjyys, työ on päätoimista ja nykyinen työsuhde on kestänyt vähintään vuoden, et saa muuta tukea ja olet työstäsi opintovapaalla. Opintolainaa ei ilmeisesti myönnetä ilman opintotukea.

Toisaalta työtön työnhakija voi hakea ja saada työttömyysetuutta omaehtoiseen opiskeluun. Työvoimatoimistosta saat tietää mahdollisuuksista omaehtoiseen opiskeluun.

Näyttää siltä, että keikka- ja pätkätyöläinen on hankalassa tilanteeessa opintotukien suhteen, mutta asia kannattaa selvittää.

Suosittelen ottamaan yhteyttä Kelan toimistoon, sieltä saat tarkempaa tietoa.

Verkkolähteet:
http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/160801154725IL?OpenDocument
Kelan aikuiskoulutustuki

http://www.mol.fi/mol/fi/03_koulutus_ura/05_omaehtoinen_opiskelu/index.jsp
Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna

Kommentit (0)

Vastauksesi