Hei!

Hei!

Hei! Vierailin vastikään Kreikassa, ja vaikken kielestä hölkäsen pöläystä ymmärtänytkään, niin muutamat kirjaimet heidän aakkostossaan olivat tuttuja matematiikan opinnoista. Pohdinkin, miten heillä opiskellaan matikkaa (ajatellen nimenomaan sitä vaihetta, kun eri muuttujia alkaa olla niin montaa erilaista, että osa merkitään meillä alfalla, deetalla, gammalla jne.)... Eli siis käyttävätkö kreikkalaiset matemaatikot tällöin meidän aakkostomme x:ä ja y:tä tms. korvaamassa omiaan vai miten?

Vastaus

Tapa käyttää kreikkalaisia kirjaimia matematiikassa on periytynyt muualle maailmaan juuri Kreikasta. Eli he käyttävät omien aakkostensa kirjaimia symboleina (enemmän tai vähemmän) samalla lailla nyt kuin vuosituhansia aikaisemminkin.

Yksi sekaannuksia rajoittava tekijä on se, että matemattisissa kaavoissa symbolit (sekä kreikkalaiset että latinaiset kirjaimet) merkitään useimmiten kursiivilla, mikä auttaa erottamaan ne muussa käytössä olevista kirjaimista. Kreikkalaiset käyttävät matematiikassa myös joissain tapauksissa latinaisia kirjaimia, esimerkiksi yhtälöissä.

Kommentit (0)

Vastauksesi