Hautausmaiden kastelusta

Hautausmaiden kastelusta

Kuinka paljon kuluu vettä esim. Malmin hautausmaan kasteluun? Normaalin tyyppisenä kesänä veden käyttö kasteluun ei ole pistänyt silmään, mutta tänä kesänä erityisesti.

Vastaus

Tiedustelimme asiaa Malmin hautausmaan ylläpidosta huolehtivilta sähköpostitse. Saimme seuraavan vastauksen:

Malmin hautausmaalla on automaattinen kastelujärjestelmä, joka toimii öisin siten että, sadettimet toimivat pienellä alueella esim. 15 minuuttia kerrallaan ja sen jälkeen ohjelma siirtää kastelun seuraavalle lohkolle. Yhden yön aikana vettä kuluu noin 900 m3 ja koska on ollut näin kuivaa, on tarvittu vielä lisäkastelua päiväaikaan. Se tarkoittaa että vedenkulutus yhdessä vuorokaudessa on arvioilta jonkun verran yli 1000 m3. Kasteltavaa aluetta on noin 60 ha. Malmin hautausmaalla kastelu aloitetaan äitienpäivän jälkeen ja kastelua jatketaan syksyyn asti. Vettä tulee omalta vedenottamolta ja kaupungin verkosta.
Jos sataa paljon, sadettimet voidaan kytkeä pois päältä, mutta rutikuivana aikana järjestelmä ei ehdi antaa enempää vettä kuin tavallisempanakaan kesänä. Kastelun kulmakivi onkin säännöllisyys ja järjestelmää vahditaan tarkasti, että vahingossakaan ei jää yhtään yötä väliin. Hautausmaalla jokainen sadepäivä otetaan ilolla vastaan.

Kommentit (0)

Vastauksesi