haukifileiden uunipaistolämpötila?

haukifileiden uunipaistolämpötila?

Kumpi on suositeltavampi paistolämpötila haukifileille, 175 vai 200 (ei-kiertoilmauunissa) "laita vuoka 175-asteiseen uuniin. Voit lusikoida kypsymisen aikana kermaa pari kertaa kalan päälle kostuttaaksesi kalaa. Paistoaika noin 30-40 min" vs. "Kaada vuokaan haukifileiden ja sipuleiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia" "Levitä seos kalan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia"? Vaikuttaako kalafileen paksuus esimerkiksi siihen kumpi lämpötila olisi parempi?

Kuvat: 
Vastaus

Kummallakin ohjeella saa todennäköisesti maukasta kalaa - toki asia selviää parhaiten kokeilemalla. Kalafileen paksuus vaikuttaa kypsymiseen, mutta sillä ei oman kokemukseni mukaan ole vaikutusta  paistolämpötilaan, jos paistoaika on matalammassa lämpötilassa pidempi.Yleensä suosin hieman matalampaa paistolämpötilaa (kala ei ainakaan pala). Paiston aikana kalaa on hyvä "tarkkailla" ja siirtää tarpeen vaatiessa paistos alemmalle tai ylemmälle uunin tasolle. Kannattaa myös muistaa, että uunitkin ovat erilaisia.

Kommentit (0)

Vastauksesi