Hankin ekan tabletin, nyt tajuan, että en voi - kait - pistää muistiin mitään...

Hankin ekan tabletin, nyt tajuan, että en voi - kait - pistää muistiin mitään...

Hankin ekan tabletin, nyt tajuan, että en voi - kait - pistää muistiin mitään, koska tästä ei voikkaan tulostaa paperille juttuja. Vai voiko ?
Jos mun kone räjähtää, meneeks kaikki mun keräämät jutut taivaan tuuliin ?

Vastaus

Tablettitietokoneilla printtaaminen saattaa onnistua langattomasti (WiFi) toimivilla printtereillä, mutta voi olla, että tarvitaan lisäksi erillinen ohjelma, jolla langaton printtaus suoritetaan. Kysymyksessä ei ole sanottu, että minkä merkkisestä tabletista on kyse, mutta esimerkiksi iPadiin on ladattavissa ohjelmia, eri printterimerkeille omansa (mm. Canon ja HP):
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2362451,00.asp

IPad2:n ohjeissa on sanottu, että AirPrintilla voi tulostaa tiedostoja:
http://manuals.info.apple.com/fi_FI/ipad2_kayttoopas.pdf
Printtereiden on oltava AirPrint-yhteensopivia - tässä lisää tietoa:
http://www.apple.com/fi/ipad/features/airprint.html

Samsungilla kuvien ja nettisivujen tulostus pitäisi onnistua menu-valikon kautta, mutta laitteessa mukana oleva printtaustoiminto tukee ainoastaan Samsung-tulostimia:
http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201106/20110628170137778/GT...

Kannattaa tutustua laitteen käyttöohjeisiin ja katsoa, onko tulostuksesta mainittu mitään. Ennen printterin ostoa kannattaa ottaa selville, että tukeeko tabletti kyseisellä printterimallilla tulostusta.

Yksi tapa tallentaa ja/tai printata tiedostoja on toiseen tietokoneeseen kytkeminen ja tietojen varmuuskopiointi sekä printtaus tällä toisella laitteella. Laitteen käyttöohjeissa pitäisi löytyä neuvot kytkentään ja tiedonsiirtoon. Koneen tuhoutumisen tai häviämisen varalta tiedot kannattaa kuitenkin jollain tavalla varmuuskopioida, vaikka tallentamalla ne luonnosmuodossa omalle sähköpostitilille.

Kommentit (0)

Vastauksesi