Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu

Miksi hampaat, siis ihmisen, pitäisi valkaista? Kun ne on terveet ja ehjät niinku mulla niin se riittää, mullle.

Vastaus

Hampaiden valkaisu yleistyy. Länsimaiseen kauneusihanteeseen kuuluu suora, valkoisena hohtava hammasrivistö, jota esitellään leveällä hymyllä.

Toimenpiteestä haaveilevan kannattaa alkajaisiksi keskustella hammaslääkärin kanssa. Hammastarkastuksen jälkeen hammaslääkäri voi suositella sopivaa valkaisutapaa, kotivalkaisua tai vastaanottovalkaisua. Valmiiksi valkoisia hampaita ei kannata valkaista. Hammaslääkärin tulisikin kertoa potilaalle, mikäli valkaisua ei tarvita ts. valkaisulla ei ole mahdollista tehdä hampaista valkoisempia kuin ne jo ovat. Toimenpidettä ei yleensä suositella tehtäväksi alaikäisille. Myöskään imettäville äideille tai raskaana oleville naisille ei toimenpidettä tehdä. 

Hampaiden valkaisu tulee tarpeeseen, mikäli hampaiden väri rajoittaa yksilön toimintakykyä. Esimerkkitapauksessa potilas ei halunnut hymyillä tai näyttää hampaitaan kokemansa häpeän tunteen vuoksi.

Hampaiden pysymisestä valkoisena voi huolehtia myös ilman valkaisua. Hampaiden huolellinen harjaus kahdesti päivässä tavallisella fluorihammastahnalla on ensisijaisen tärkeää. Monista valkaisevista hammastahnoista voi sen sijaan olla jopa enemmän haittaa kuin hyötyä. Lisäksi on suositeltavaa välttää hampaita värjääviä juomia kuten punaviiniä, kahvia ja teetä sekä esimerkiksi colajuomia. Myös tupakkatuotteet aiheuttavat värjäytymistä. Loppujen lopuksi hampaat tummenevat joka tapauksessa viimeistään ikääntymisen myötä.     

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi